2016. szeptember 5., hétfő

ORBÁN FOGJA ELDÖNTENI MERKEL SORSÁT?

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2016.09.05.


"Fel kell készülnünk egy nehéz őszre is" – fogalmazott a kormányfő hétfőn Belgrádban, miután tárgyalt Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel. Orbán Viktor a közös sajtótájékoztatón a Törökország és az Európai Unió közötti megállapodás törékeny mivoltával magyarázta, hogy szerinte nem zárható ki egy tavalyihoz hasonló helyzet a balkáni migrációs útvonalon, írja a sajtó.

Gondolom, Orbán már tud valamit moszkvai és ankarai berkekből a migráció őszi fordulatait illetően, és amit "veszélynek" állít be, arról már vélhetően döntés született akár az ő részvételével, és heteken belül tény lesz belőle. így gyorsan eljöhet az idő, hogy a szavazóitól szorongatott Merkel Junckerrel az órazsebében fog Budapestre járkálni magasabb kerítésért könyörögve, és cserébe mindenféle -- diplomáciai és pénzügyi -- ajándékokat hozva (amelyek egy részéről megtudjuk majd, mi, egy másikról majd 70 év múlva). Persze az orosz-török-magyar triász célja Merkel lemondatása, de leginkább a szélsőségek és a zavar továbberősítése Európában. Eszerint fogják adagolni a migránsokat és a követeléseiket is. Október 2. célja a magyar határőrizeti szigor előzetes legitimálása, aminek a jelentőségét majd október közepén-végén fogjuk megtudni, amikor Röszke adott esetben "újra ostrom alá kerül".

"Ne legyünk balekok, ne zárjuk ki annak a lehetőségét, hogy ami tavaly bekövetkezett, az idén is bekövetkezhet, és az a munka, amit tavaly elvégeztünk, az idén is vár majd ránk" – fogalmazott. Egy kérdésre válaszolva azt mondta, "a helyzet romlásának valószínűsége létezik, és a kockázat nagy. (...) Nekünk tervekkel kell rendelkeznünk a helyzet romlására"...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.