2016. szeptember 7., szerda

PSZICHIKAI TERRORKÉNT ÉLTE MEG AZ ÜLÉST AZ ÉRPATAKI KÉPVISELŐ

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG
Szerző: Mórcz Csaba
2016.09.07.

 
Mint ahogyan lapunk elsőként számolt be: tegnap, késő este 4:3-as arányban feloszlatta magát az érpataki képviselő-testület. A csaknem négyórás ülés a birtokunkban lévő hangfelvételek tanúsága szerint üvöltözéssel és pszichikai nyomásgyakorlással zajlott. Az érpataki, Árpád fejedelem névre keresztel ülésteremben a képviselőkön kívül mintegy 20 közmunkás is részt vett, akik nem kapták meg a havi járandóságukat.
 
A képviselők és az érapataki polgármester között gyakorlatilag 2014. októberi választások óta feszült a viszony, miután Orosz Mihály Zoltán kisebbségbe került a testületben. Azóta az ülések nem egyszer vitába fulladtak és gyakorlatilag csak a legfontosabb kérdésekben tudtak érdemi döntéseket hozni a képviselők.
 
Rendszeresen visszatérő kérdés volt az elszámolások hiánya, képviselői indítványok semmibevétele, Orosz diktatórikus ülésvezetése, vagy a jegyző kioktatása – nemegyszer üvöltve. Sajnos arra is volt példa, hogy Orosz – egyszerű keresztényi indíttatásból – azt kívánta Gagna Jánosnak, hogy járjál csak te is úgy, ahogyan P. Feri. Ő súlyos beteg, nem mellesleg az ő házát érte 2014-ben Molotov koktélos támadás, amiben a rendőrség jelenleg szünetelteti a nyomozást.
 
A feszültség akkor nőt a testület és Orosz között, amikor a négy ellenzéki képviselő feltételekhez kötötte a 2015-ös zárszámadás elfogadását: a polgármester számoljon be és bizonylatokkal, számlákkal igazolja a 2015-ös mezőgazdasági bevételek és a 15 millió forint kölcsön hollétét, a jelentősen megemelkedett kiadások tételeit.

Orosz a három hónap alatt egyszer sem volt hajlandó elszámolni a mezőgazdasági bevételekkel és csak egy 2016-os számlát mutatott be a 2015-ös helyett. Ezért a képviselő-testületből négy ellenzéki következetesen nemmel szavazott a zárszámadásra. Az ellenzéki képviselők  szerint amennyiben a polgármester a kérteknek megfelelően elszámolt volna akkor nem alakulhatott volna ki a jelenlegi csődhelyzet. Nem  beszélve arról, mondja az egyik képviselő, hogy felelős polgármesterként talán nem a Balatonnál kellett volna időzni egy héttel ezelőtt az önkormányzati kisbusszal, miközben Érapatak kasszája üres volt...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.