2016. szeptember 18., vasárnap

REJTÉLYES ROBBANTÁS NEW YORKBAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.09.18.


Szombat este fél 9-kor robbanás történt New Yorkban, Manhattanben, a 23. utca és a 6. Avenue sarkához közel. A robbanás a 6. és a 7. Avenue közötti szakaszon történt a 23. utcában a bal oldalon. A robbanást okozó eszköz egy kukában volt, amelybe egy videofelvétel szerint egy férfi valamit beledobott. Kezdetben nem lehetett tudni, hogy robbantás vagy valamilyen baleset történt, bár éjfélkor a hivatalos kommentárok már szándékos robbantásról beszéltek.

A robbanás következtében 29-en sérültek meg, köztük egy terhes nő, de senki nincs életveszélyben. A legutóbbi hírek szerint 23-an csak könnyebben sérültek meg, egy súlyos eset van. A sérülést főleg szilánkok és fémek okozták. A New York-i rendőrség lezárta a környező utcákat és az FBI, valamint a terrorelhárítás bevonásával zajlik a nyomozás, hogy megállapítsák, mi történhetett.

A robbanás hatalmas robajjal és nagy füsttel járt, még nem zárják ki a terrortámadást sem, de még az is lehet, hogy baleset történt. Az MSNBC-ben megszólaló robbantási szakértő szerint a leírások szerint lehetett négy csőbomba is a robbanás okozója, de egyelőre nem lehet tudni semmit. A terrortámadás teóriáját erősíti, hogy ugyanezen a napon New Jerseyben is volt egy kisebb robbantás egy 5 kilométeres futóversenyhez közel, ahol senki nem sérült meg.

A lehetséges terrortámadás ellen szól, hogy senki nem vállalta magára a robbantást. Az is furcsa, hogy a robbantó miért éppen ezt a helyet választotta. Ha halottakat vagy félelemkeltő robbantást akar, akkor a szimbolikus helyeken ezt sokkal hatékonyabban tehette volna meg. A Times Square és a City más részei is zsúfoltak szombat este, de a robbantás helyszínétől egy sarokra van a híres "vasalóház", ahol szintén nagy tömeg volt a robbantás időpontjában. Nem messze van innen a Madison Square Garden, a főposta, feljebb a Rockefeller Center és a Columbus Circle, amely szintén jobb célpont lehetett volna. Arról nem beszélve, hogy ezen a héten zajlik a Little Italyban az évi San Gennaro olasz fesztivál, ahol ezekben a napokban a Keresztapa című film helyszínén tízezrek zsúfolódnak össze a keskeny utcákban
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.