2016. október 2., vasárnap

A GYŰLÖLET ERŐSEBB A SZERETETNÉL?

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG
Szerző: Gépnarancs
2016.10.01.


Csütörtökön délelőtt baloldali értékek iránt elkötelezett  lányok, asszonyok gyülekeztek Debrecenben a Kossuth téren, szemben a Nagytemplommal. Kossuth Lajos a szabadság őrvárosának nevezte Debrecent, a Nagytemplom a vallási tolerancia, a béke és a szeretet jelképe. Persze ma már a város másról is híres. Ha bárki hallja a Mr. 20 százalékot,akkor valószínűleg a cívis város, és egy név ugrik be szinte mindenkinek. De „büszkélkedhet” a város az egyik leggazdagabb emberének szállodájával is, ahol huszármentében parádéznak Debrecen nagyjai. Itt áll – 2009 óta üresen és félig befejezetten – egy eddig közel 5 milliárdba került torzó, ami egyszer – ha addig nem lesz végleg az enyészeté – majd színház lesz.

A villámcsődület a szeretetről, az emberségről akart üzenni a magyar embereknek, a családoknak. A békésnek indult  demonstrációt a Fidelitas aktivistái zavarták meg, „síppal, dobbal, nádi hegedűvel”. Röpködtek a nyomdafestéket nem tűrő kifejezések. Az ellentüntetők a rendezvény alatt tisztességüket,  emberségüket alpári kifejezésekkel megkérdőjelezve szidalmazták a demonstrálókat.

A kis, de annál harciasabb  csoport vezéralakja egy ideig megakadályozta azt is, hogy a  kitelepülő pulthoz hozzáférjenek az érdeklődők. A feszültség kitapintható volt, csoda, hogy nem tört ki verekedés. Valamelyik Fidesz brosúrában olvastam: „Most meg kell védenünk közösségeinket, kultúránkat....”. Mit védtek ezek az aktivisták? Milyen kultúra az, amelyet eltorzult arccal, artikulátlanul ordítva kell megvédeni? Valószínűleg a Kubatov-féle felkészítőkön arról nem volt szó, hogy  nem biztos, hogy annak van igaza, aki a leghangosabb. De még van idejük a fiúknak fejlődni. Talán egyszer, ha a tükörbe néznek, szégyellni fogják, hogy úgy viselkedtek, mintha egy falusi ívóban fitogtatták volna erejüket, próbálgatták volna sípjukat. A fütyülőjüket talán hasznosabban, netán kellemesebb célra is használhatnák. Hiszen jó nagy… .hangzavart keltettek vele. Olvassanak utána, ha még nem tudnák: a  magas tesztoszteron szintet ebben a korban a fiatalemberek máshogyan szokták csökkenteni.

Sokat gondolkodtam azon, ha vajon baloldali tüntetők hasonlóan erőszakos módon  zavarnák meg a legnagyobb kormánypárt rendezvényét, mit tenne a hatóság, mivel lenne tele a Fidesz lakájmédiája? Valószínűleg az összes ellentüntetőt vezetőszíjon vitte volna el  buzgó hatóság, rövid időn belül szétzavarta volna a tiltakozókat. Most intézkedésre, az esemény idején – úgy tudom, a szervezők többszöri kérése ellenére – nem került sor. A szerv emberei tétlenül nézték, mi történik tőlük úgy 20 méterre, látszólag nem izgatta őket, hogy bármelyik pillanatban kitörhetett volna a verekedés. Arra nem is merek gondolni, hogy esetleg ez volt a céljuk az Orbán elvárásainak megfelelni akaró rendőri vezetőknek...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.