2016. október 27., csütörtök

A MIGRÁNSOK MEGESZIK A FÖLDET

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG - EGYÉB
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.10.27.


Azt, hogy a Közös Agrárpolitikát át kell alakítani, az agrártámogatásokat le kell építeni, nem tegnap óta tudjuk, hanem legalább 10 éve. Mindenki tudta, aki mezőgazdasággal foglalkozik. Csak a Fazekas nevű ember döbbent meg marhára. Megdöbbenés közben még arra is volt ideje, hogy megint ezzel az alamuszi kreténséggel jöjjön és megpróbálja a migránsokat felelőssé tenni azért, hogy Mészáros Lölö, Garancsi, Orbánné, Lázár és társaik hiába vásárolták fel fél Magyarországot, nem jön az ingyen lóvé tovább. Hát ja, elvtársak. Kénytelenek lesztek termelni, piacképes árut előállítani és abból jövedelmet szerezni. Ha már kihúztátok a földet a hozzáértő, valóban a föld műveléséből élő parasztok lába alól.

A támogatási rendszer felülvizsgálatára és átalakítására nem ötletszerűen kerül sor. Ütemezett feladat volt, már öt éve is tudható volt, meg tíz éve is, hogy most lesz időszerű.

Az a helyzet, hogy amennyiben a kétharmad+a 98 százalék kormánya nem azzal lett volna elfoglalva, hogy minden mozdíthatót szétlopjanak, hanem a mezőgazdaság fejlesztése, a struktúraátalakítás végigvitele, a gazdák megerősítése, új piacok feltárása, esetleg az öntözési rendszerek kiépítése lett volna a cél, akkor most nem kellene sikoltoznia Fazekasnak.

Ha már annyira kapitalisták az elvtársak, hogy a Népszabadság felzabálását üzleti döntésként fogják fel, akkor most miért is sír Fazekas szája? Kivel akar ő harcolni? Mindehhez mi a jó élet köze van a migránsoknak? Nincs akkora hazugság, amitől legalább sikerülne elpirulni egy percre?

Az a helyzet Fazekas elvtárs, hogy ameddig ön el volt foglalva egy zászlórúd, bográcsgulyás, vagy Németh Szilárd megtekintésével, a valódi parasztok pontosan tisztában vannak azzal, hogy 2020 után az agrártámogatások mértéke csökken, szerkezete átalakul. Épeszű gazdálkodó nem a támogatásokra rendezkedett be, hanem a termelésre...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.