2016. október 27., csütörtök

ANÉPSZABADSÁG TESTE MÉG MELEG, FELKÉSZÜL: BORS, KISALFÖLD, DÉLMAGYAR, NÉPSZAVA, SZABAD FÖLD, VASÁRNAPI HÍREK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.10.27.


Kedd este felvásárolta a Népszabadságot és 13 megyei lapot kiadó Mediaworks-öt Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor kedvenc polgármestere. A Népszabadságnak ezzel vége, és a független vidéki sajtó egy jelentős részének is. De sajnos utóbbi teljes elfideszesedésére sem kell már valószínűleg sokat várni.

A Magyar Narancs információi szerint ugyanis Fideszhez köthető körök fel fogják vásárolni a Borsot, a Kisalföldet és a Délmagyarországot is kiadó Lapcomot. Ennek a két nagy vidéki lapnak a megvásárlásával pedig a teljes magyar megyei lapportfólió a Fidesz kezébe kerül.

De vannak más hírek is, továbbra sem biztatóak. A 168 Óra, amit pár hónapja megvett a Fideszhez köthető Köves Slomóhoz közeli Brit Média, egy ideje nem fizeti az alkalmazottait. Kedd reggel pedig kiderült, valójában nem egy külföldi befektető, hanem ismeretlen személy vásárolta meg a Népszavát, a Vasárnapi Híreket és a Szabad Földet tulajdonló Geomédiát.

Így állunk, de lesz még rosszabb is. Nem tudjuk, kinek a kezében van jelenleg az Index, azt pedig még csak nem is sejthetjük, kinek a kezében lesz fél év múlva. De lényegében minden nagyobb független médium kapcsán hallani felvásárlásról vagy ellehetetlenítésről szóló pletykákat...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.