2016. október 15., szombat

A NÉPSZAVA - ISTEN SZAVA

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.10.15.


Nos, hát akkor elért idáig is a fülkeforradalom.
A Nemzeti Együttműködés Rendszere precíz rendszer, nem hagyja, hogy ha Nagyurunk egyszer elkezd a zavarosban halászni, akármelyik halacska megbújhasson a meder alján.
A módszer másnak tűnik, mint a Népszabadság esetében, itt nem azonnali kivégzésről van szó, de a dolog végső kifutása számomra nem kérdéses: 2018-ig el kell tűnnie a média-palettáról, még akkor is, ha patinásabb mint a magát középre pozicionálni igyekvő, mértékadó balközép napilap volt.
Nem az ő hibájuk, hogy az attrakció nem sikerült, a külső körülmények voltak kedvezőtlenek, hiszen nem nagyon lehet túlzott mértéktartással írni a demokrácia szétveréséről és a mindent felzabáló korrupcióról, a maffiáról.
Így aztán ha szándékos volt, ha nem, tartalmukban demokrata és baloldali írások születtek. A cégérre lehet bármit írni, egy bolt jellege úgyis az áru mibenlétén dől el.
Ki lehet írni egy boltra, amelyik diktatúrát árul, hogy demokrácia-bolt, egy újságra is, hogy mértéktartó, ha a valóságról írva nem tudnak a munkatársai másról írni, csak a felháborító, pimasz, mértéktelen rablásokról, az elit adóbefizetéseid feletti marakodásáról.
No, de ennek vége, a Népszabadság befejezte a kötéltáncot, elteheti a colstokot, mellyel a két politikai oldaltól való távolságot méricskélte, ment a levesbe, mert a hatalom számára kevés volt a tárgyilagosság bizonyítása, ennek az embernek a teljes behódolás és céljai gátlástalan szolgálata kell.
Neki nem Murányi Andrások kellenek - ha már András, legyen Bencsik!

A Népszavával még ennyit sem kell bíbelődni, hiszen - noha nem szélsőséges, de egyértelműen baloldali napilap, és hogy a jelenidejű fogalmazás helytálló-e, az majd csak hétfőn derül ki.
Eladják ugyanis a Népszava kiadói jogát, aztán az új tulajdonos majd eldönti, hogy ki maradhat a szerkesztőség tagjai közül és ki nem, mint ahogy eldönti majd a lap jellegét és - politikai napilapról lévén szó - a lap politikai irányvonalát is.
Lehet, meg se kell szüntetni, hiszen a lap olvasói bánatos nyuggerek, akik boldogan beszopták a rezsicsökkentést, meg a migránsozást is, hát miért ne szopnák be Kelemen Annácska sztár-allűrjeit?
Majd kicsit elmegy a lap a bulvár felé, az olvasói véleményeket kicsit megszűri majd az új szerkesztőség, a politikai hírek részére pedig találnak majd új szerkesztőt, hiszen a TV2-nél is találtak alkalmas személyt, ha jól belegondolunk.
A lap elbulvárosítása csak opció.
Nekem azért jutott eszembe, mert a lap új gazdája a Marquard Média lesz, melynek portfóliójába - Playboy, Eva, Joy - parádésan beleillik a vérproli Népszava, melyet ugyan beültethetnek fodrászhoz, jöhet a manikűr-pedikűr-walkűr, pipiskedhet ezután mint Rogán Cili a helikopteren, de ez se mossa le soha róla, hogy ez a lap a kelkáposzta és macskahúgy szagú lépcsőházak kérges kezű népének lapja.
Kár érte...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.