2016. október 15., szombat

ITT VANNAK A 420 MILLIÁRD FORINTOS ÉPÍTŐIPARI GIGATENDER ELSŐ NYERTESEI

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Erdélyi Katalin
2016.10.15.


Megszülettek az első eredmények a Nemzeti Fejlesztési Programiroda 420 milliárd forintos gigatenderén. A felcsúti polgármester cégén kívül megbízást kapott az EuroAszfalt Kft., Swietelsky, a Penta, és az A-Híd is. A Penta és az A-Híd két-két régióban, az EuroAszfalt háromban is nyert a térségenként 70 milliárd forintos keretösszegű közbeszerzéseken.
 
A Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) március közepén írt ki hat regionális, egyenként 70 milliárd forint keretösszegű tendert a 2020-ig a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megvalósítandó szennyvízelvezetési és -tisztítási, hulladékgazdálkodási, és ivóvízminőség-javító beruházások kivitelezésére.
 
Kapcsolódó cikkünk:
Ezeken a tanácsadókon fog múlni 420 milliárd forint sorsa – bemutatjuk a gigatender bonyolítóit
Már a tender kiírásakor egyértelmű volt, hogy a nyertesek nagyon jól fognak járni, mert a megbízás négy évre szól. Magyarországon korábban még soha nem volt ekkora értékű közbeszerzés, emiatt a kiírás ellen több ellenzéki párt is azonnal tiltakozott, mert szerintük a kormányzat így akarja több száz milliárd forinthoz juttatni a csókos cégeket.

Az EU-s közbeszerzési értesítőben október 15-én megjelent eredménytájékoztatók alapján a félelmek nem voltak alaptalanok. Az NFP ugyanis közzétette, hogy a hatból négy régióban kik nyerték a térségenként 70-70 milliárd forintos keretösszegű közbeszerzéseket.
A felcsúti polgármester cége, a Mészáros és Mészáros Kft. az észak-magyarországi régióban dolgozhat majd más cégekkel közösen 2020-ig...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.