2016. október 7., péntek

AMIT ŐKEGYELME NEM TAPOSOTT MÉG EL A MANGALICATRÁGYÁS, ÁRVÍZVÉDŐ, TERRORELHÁRÍTÓ GUMICSIZMÁJÁVAL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.10.06.


Mondhatnám persze, hogy ki az a marha, aki számára ez nem volt világos, de baromira nincs kedvem ezt mondani. Egyszerűen nem akarom elhinni és beletörődni még kevésbé sem vagyok hajlandó abba, hogy ez a szürke kibaszott hétköznapok része, hogy ez van. Hogy evidencia, axióma, bizonyításra nem szoruló természetesség: az ország miniszterelnöke, Orbán Viktor személyesen és saját kezűleg elrendelheti és el is rendelte 62 magyarországi civil szervezet indokolatlan vegzálását 2014. május 23-án.

Két évbe került, de a TASZ kiperelte a mindenhez olyan nagyon jól értő Lázár vezette Miniszterelnökségtől (ha jól sejtem, nem teljesen a véletleneknek betudhatóan nem volt ma kormányinfó), hogy ki volt annak a „soron kívüli kormányzati ellenőrzésnek” a megrendelője, ami két évvel ezelőtt zajlott a Norvég Civil Támogatási Alapból támogatott civil szervezetekkel szemben.

A TASZ még 2014-ben perelte be a Kehi-t az ügyben, a bíróság pedig 2015 februárjában mondta ki: a kormányzati ellenőrzési nemi szervnek ki kell adnia az információt. Nem először fordul elő ez a hozzáállás (emlékszünk még a Századvég(bel)es huzakodásra), ezúttal röpke másfél évig húzták az időt...


...Csak hogy nagyon világos legyen: a 2014 áprilisában indult nyomozás során 62 civil szervezetet csesztetett és basztatott a Kehi, a rendőrség 16 hónapon át vergődött a király parancsára, 4 alapítvány adószámát próbálták meg felfüggeszteni, az ügyészség pedig 7 darab szervezetet ellenőrzött. A most nyilvánosságra került levéllel és annak feladójával kapcsolatban súlyosbító körülmény, hogy az egész cirkusz végén egyetlen civil szervezetet sem marasztaltak el, de a bíróság azt is kimondta egy esetben, hogy az eljárás indokolatlan és törvénytelen volt. Bár a Fidesz szellemileg könnyűsúlyú birkózója, Rezsiszilárd is félszájjal elismerte, hogy a norvég ügy műbalhé volt, ez nem akadályozza meg abban, hogy újra nekimenjen a civileknek. A politikai élet egyik legprimitívebb arca nemrég ugatta el magát, ITT írtunk róla: a titkosszolgálatot fogják ráküldeni a Soros György által támogatott civilekre.

Semmit nem változtat a dolog ocsmányságán, hogy annak idején Lázár-Csepreghy csicskák és magasra mászott egykori táskahordozók adták a pofájukat ehhez a példátlanul súlyos megfélemlítési akcióhoz, most meg Németh Szilárd intellektuális magasles és vakondtúrás harcol majd az első sorokban. Nem csodálom, hogy Lázárnak a gerincoszlopa mára megfázott, és nem mert kiállni a sunyi vigyorgás és képmutatás 2 órában című darabot előadni...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.