2016. október 4., kedd

AZ ALSÓKŐVÁGÓÖRSI KOCSMAASZTAL NINCS OLYAN MÉLYEN, MINT AHOVÁ EZ A KÖPCÖS, TRAMPLI TÉESZELNÖK TAPOSTA AZ ORSZÁGOT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.10.03.


Olybá tűnik nekem a dolog, hogy tegnap este óta nem hatottak a gyógyszerek. A beteg nem hogy egyáltalán se nyugodott meg, viszont legalább hisztérikusabbá vált. A Duna-parti Napóleon győzelmet hirdetett az országnak gyűlésében is, miután az előre megrendelt tűzijátékkal nyakon öntötte érvénytelen, semmis népszavazásának világra szóló sikerét.
Hazudnék, ha azt írnám, hogy másra számítottam: maximálisan várható volt, hogy miután tegnap este egyetlen árva szó nem esett az érvénytelenségről, a következő napok legnagyobb kihívása az lesz, hogy miként lehet fideszbeszélül ki- és megmagyarázni a buktát.

Mielőtt a nevetséges nyelvcsapkodásba soha bele nem fáradó, a zsebében kényszeresen kotorászó, szánalmas hobbifocista mai parlamenti szereplését szemügyre venném, azért állapítsuk meg, még soha senki nem örült ennyire a világon egy túltolt, az embereket lelkileg kizsigerelő kampányt követő népszavazási vereségnek. Semjén Zsolttól Kovács Zoltánig, Gulyás Gergelytől Kósa Laláig, Halász Jánostól Pelcznéig, Némethig, meghosszabbítva az egész bagázst Bicskéig és Lovasberényig.

Orbán Viktor – aki  a jól végzett munka után kialudta magát – felállt a helyéről a parlamenti bársonyból és rekedt röhögését alig bírva visszafojtani közölte, hogy
a magyar demokrácia történetében még soha egyetlen párt vagy pártszövetség sem kapott ilyen mértékű felhatalmazást.
Hát ja. Még egyszer: a bukott népszavazásban kiteljesedő, pártokon átívelő nemzeti ügy ecsetelése közben belecsuklott a hangja a helyzet nevetségessét tökéletesen szimbolizáló nevetésbe. Nem fogja hagyni, hogy  3, 3 millió ember véleményét semmibe vegyék. Arról egy szó nem esett – pedig aludt már egyet -, hogy történik mindez egy csúfosan és kínosan elbukott, érvénytelen, közjogi következményekkel nem járó népszavazáson.

Kénytelen vagyok újra megállapítani, a tegnap esti gyógyszerek nem hatottak...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.