2016. október 4., kedd

NÉHÁNY KÉNYELMETLEN TÉNY A VASÁRNAPI NÉPSZAVAZÁSRÓL

444.HU
Szerző: Bede Márton
2016.10.03.


43,38 százalék vette a fáradságot, az ő 6,27 százalékuk érvénytelenül szavazott, a maradék 98,34 százaléka pedig nemmel. Vidéken többen mentek, Budapesten kiugróan kevesen. De nem ez a lényeg, hanem:
1. Magyarország nem lett jobb hely

Ahogy
a 444 is leszögezte a népszavazás előtt, ha már egy teljesen értelmetlen népszavazást rendez az ország, a lehető legjobb végkifejlet, ha az érvénytelen lesz. De ettől még Magyarország nem jobb hely hétfőn, mint amilyen szombaton volt. Még az az öröm sem adatott meg senkinek, hogy legalább egy kicsit tényleg őszintén ünnepelhessen vasárnap este. A pártok ilyenkor kényszeresen sugárzott öröme a szokásosnal is hamisabb volt, és valahogy a nép sem táncolt sehol az utcán.

Aki tényleg azt hitte, hogy a nemzet megvédése a tét, nem lehet boldog egy ilyen 40 százalékos védelem után. Olyan ember pedig biztosan nem létezik, aki miután megünnepelte az Újlipótváros mélyén elért
40 százalékos érvénytelenkedést, tényleg azt gondolja, hogy ettől Magyarország jobb hely lett.

2. Magyarország egyáltalán nem lett jobb hely

A közvéleménykutatásoket mindenki ismeri,
pontosan tudjuk, hogy a magyar választópolgárok elsöprő többsége mit gondol azokról a szerencsétlenekről, akiknek el kell menekülniük hazájukból. Még a legjobb estetben is azt, hogy ne jöjjenek ide. Senkinek nincs semmi alapja azt gondolni, hogy ha a vasárnapi népszavazáson kötelező a részvétel, a mostanitól alapvetően különböző eredmény született volna.

És ha nem 98 százalék a nem, csak mondjuk 80, amihez azért már elég erős fantázia kell, akkor mi van? Semmi nincs. Magyarország ilyen hely, csak most a passzivitás és az undor mindentől, amit a Fidesz 2016-ban képvisel, erősebb volt az idegengyűlöletnél...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.