2016. október 16., vasárnap

DEMAGÓGISZTÁNI NAPLÓ: AZ ÁRULÁS FOKA

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2016.10.15.


A legutóbbi népszavazás nemzetközileg ugyan egyre kevesebb embert érdekel, de Magyarországon a Fidesz még mindig üti a vasat. Megértem. Ritka nagy politikai bukást jelenthetett a csalhatatlan vezér önképében. Van azonban a menekültkérdésnek egy olyan árnyéka, amit mintha csak az ellenzék megbélyegzése céljából emlegetne a hatalom. Ez pedig a (haza)árulás, mint olyan.

A hatalom képviselői a történelemből megtanulták: ha sokat ismételgetnek egy hazugságot, akkor valóságnak kezd látszani. Ilyen az, amikor a népszavazás részeredményét, mint abszolút győzelmet kommunikálják. Holott a valós kisebbségre hivatkozó parciális többség hatalmával való, a valós többséggel szemben alkalmazott visszaélést hívhatnánk a vegytiszta bolsevizmusnak. Szintén a fogalom eredetének környékén turkálva a történelemben. De ez persze még messze van a hazaárulástól. Ha tetszik, csak a társadalom elárulása. Ami azért már egy igen alapos mozaik-kő a korábban már említett állapothoz vezető úton. Ahogy az is, hogy van az a pénz, amiért bármilyen migránst beengednek. Mostanában akár
jutányosan is. Talán azért, mert a hatalom képviselői tudják: ha egyszer elszakad a cérna, akkor a kötelek kora jöhet. Addigra pedig be kell biztosítani a menekülés anyagi fedezetét.

A migráció fősodorvonala azonban nem ez, hanem továbbra is a háborús övezetekből érkezők sokasága. Velük kapcsolatban most éppen a bukott népszavazást szokta a kormány sikerként emlegetni. Ugyanakkor volt már ebben a kérdésben egy nemzeti konzultációnak hazudott statisztikagyártási akció. Amely egy olyan eseménysorozatba illeszkedett, amelynek nyomán már egy éve is látszott Orbán morálisan mindenképpen árulóvá vált. Akkor még nem is annyira a haza tekintetében, mint annak a szövetségi rendszernek a tekintetében, amelyhez az ország szintén egy népszavazás eredményeként csatlakozott. S amelynek abban az értelemben is haszonélvezője, hogy a magyar gazdasági menekülteknek kenyeret, fedelet, és egzisztenciát kínált. Nyilván nem csak karitatív szempontok miatt. De még mindig nagyobb kenyeret, és biztosabb fedelet, mint az, amit egy zárt oligarchia által irányított neofeudális korrupto-kleptokrácia tud nyújtani.
ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.