2016. október 6., csütörtök

EZ EGY OLYAN ROBBANTÓ

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: György
2016.10.05.


Talán a pasaparki lakástulaj, vagy a mangalicás gázszerelő még beszállhatna egy kis zsozsóval a nyomravezetői díjba. Akár az MNB egyik alapítványa is emelhetné az összeget. Elvégre pártok feletti nemzeti ügy ennek a baromarcúnak a kézre kerítése, erre pedig tudvalevő, nem kell sajnálni semmi pénzt.

Akit nem érdekeltek a belvárosi kamerák, arcát nem takarta el, sőt, mintha direkt mutogatta volna magát, amerre csak járt. Hiába, no, ez egy ilyen robbantó, akit nem ismer fel senki még tíz milláért sem, nem, hogy ingyen. Az egy boltost kivéve, aki emlékszik jellegzetes kalapjára – aztán snitt.

Se szomszéd, se haver, se postás, vagy iskolatárs, nem ismeri ezt a förmedvényt senki, csak a kamerák. De azok aztán nagyon, mindenféle szögből, még a járását is rögzítették, nem csak a ruházatát, meg az állítólagos telefonálását a headstettel együtt.

Szóval van felvétel róla bőven, elemzik is több százan, rajta vannak rendesen az illetékes nyomozók.

A habonyizált média ontja a friss híreket ma is. Forró nyomról beszél a Ripost, idézve az örökös rendőrségi szakértőt, aki állítólag a Borsnak azt mondta, hogy „Az elkövető is figyeli a médiát, nem akarok neki tippeket adni, de az nyilvánvaló, hogy a rendőrség utána tud menni, hogy adott körzetben kik és hogyan használtak telefont. Az is nyilvánvaló, hogy a rendőrség dolgozik ezen, és ennek lehet eredménye. Ugyanakkor ilyenkor több variáció is létezhet, és egyiket sem szabad elvetni.”

Magam sem szeretném segíteni ezt a ma már jól látható, de mégis láthatatlan förmedvényt semmivel. Ha olvassa soraimat, inkább még félre is vezetném, bukjon csak minél előbb.

A Faktor is rátett egy lapáttal. Az ugyancsak kormány-idegennek nem mondható Tv2 információi szerint a boltban dolgozó pénztáros felismerte a férfit és személyleírást adott róla a rendőrségnek- írja a lap.

Nicsak, akkor már csapó, hiszen ha felismerte, akkor tudja is, kicsoda. Vagy mégsem? Lehetséges, hogy csupán azt jelenti mindez, hogy a pénztáros azonosította a fotók alapján, valóban járt nála ez a személy a boltban. Van már fotó, meg tanú azonosítás is.

Szorul a kapca, satuban az elkövető. A rémhírterjesztők szerint már el is fogták. Mások szerint nem is olyan könnyű a helyzet, már a katonai titkosszolgálat is rajta van az ügyön, hátha van olyan szál, ami rájuk tartozik. Már volt ilyen, de az egy másik tízmilliós nyomravezetős ügy volt, emlékszel?

Hagyjuk dolgozni a szakembereket! Egy csomó kérdés már úgyis megoldódott. Tudjuk, hogy a hajléktalan miért nem volt ott, ahol lennie kellett volna, azt is nyomon tudjuk követni, hogy merre járt a förmedvény. Több száz bejelentés is érkezett. Egy biciklist ugyan még keresnek, meg lehet, hogy még mást is, de ez már csak így szokott lenni ilyenkor...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.