2016. október 14., péntek

FÁNKRIPORTOT ADOTT LE A TV2, ÉS KITALÁLOD, HOGY HOL FORGATTÁK?

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.10.14.


Ezekről ne maradj le!
 
Saját gondatlansága miatt nyúltak le tőle 150 ezer eurót (Átlátszó)

Megint elővettek egy norvég alapos projektet (
444)
 
Ha lenyomozhatatlan akarsz lenni, itt a magyar SIM-kártya (444)
 
Ha van 3 perced:
 
Saját gondatlansága miatt nyúltak le tőle 150 ezer eurót
Többek között egy szlovákiai, felszámolás alatt álló sportautó gyár áttelepítéséhez és beindításához adott kölcsön 150 ezer eurót Széles Gábor milliárdos vállalkozó úgy, hogy munkatársaival nem győződtek meg arról, hogy a járgányok és a berendezések mindegyike a kölcsönt kérő tulajdonában van-e, és, hogy az illető teljes mértékig eljárhat az ügyben. A pénznek gyorsan lába is kelt. (
Átlátszó)
 
Egyre nagyobb blődségeket vallanak a brókerbotrány főszereplőiTarsoly Csaba a Quaestor-cégcsoport vezetője, első bírósági meghallgatásán a magyar csodalóhoz, Overdose-hoz hasonlította magát, mint mondta, a ló is lesérült, mégis költöttek a gyógyítására, beállt mögé a MOL és az OTP. Szerinte ez csaló cégcsoportjának is járt volna. Pintér Zoltán a Buda-Cash vezére pedig azt állította, hogy ő 7 évig olyan részeg volt, hogy nem volt tisztában a tetteivel. Az orvosszakértő szerint ez azért nem feltétlen igaz. (444, HVG)
 
Újabb milliárd közpénz Mészárosnak?
A Magyar Fejlesztési Bank 44 milliárdos keretösszegű hitelprogramot indított az életképes, jól jövedelmező magyar vendéglátással foglalkozó cégek számára. Az MNO belső forrása szerint a kamatmentes hitellel Mészáros Lőrincet szeretnék helyzetbe hozni, aki az idei évet többek között szállodák felvásárlásával töltötte. Ráadásul az Orbán Ráhel-Tiborcz István páros is érdekelt a magyar turizmusban. (
MNO)
 
Ha lenyomozhatatlan akarsz lenni, itt a magyar SIM-kártyaA nemrég felfordulást okozó 200 ezer lenyomozhatatlan magyar SIM-kártya csak a töredéke annak a több milliónak, amelyeket mindössze tucatnyi ember nevére jegyeztek. Külön csoportok szerveződtek a SIM-ek értékesítése köré, a kártyákat hajléktalan emberek nevére regisztrálják, és az interneten árusítják. A távközlési cégeknek és az elhárításnak is tudnia kellett arról, milyen visszaélések zajlanak. Valami nagyon bűzlik. (444)
 
Ingatlanbérlet miatt került jelzálog a NépszabiraTízéves bérleti szerződést kötöttek a Mediaworks cégei a Corvin-pláza ingatlantulajdonosával, amire 2 millió euró értékű bankgaranciát vállalt a nemrég Fidesz-közelbe privatizált MKB Bank. Felmondás esetére három éves bérleti díj volt a kötbér, plusz még némi baksis – ilyen feltételek mellett nem nehéz veszteségesen működtetni újságot. (Átlátszó)

Ha van még két perced:
 
Házkutatást tartott a NAV az Energiaklubnál, a szervezet „Klímaválasz” nevű, norvég alapból finanszírozott projektje ügyében vizsgálódtak bejelentés nélkül. (444)
 
Már a „szokásos” összeg feléért, 150 ezer euróért lehet letelepedési kötvényt venni kínai közvetítőcégeknél. A pénz nagyrésze a közvetítőnél marad, eddig 100 milliárdról beszélünk. (MNO)
 
Még a kvótakampány pontos összegét sem tudjuk, de már itt az újabb állami propagandakampány („98% nem!”), aminek az árát nem hajlandók elárulni az illetékesek. (MNO)
 
Az elmúlt években bruttó 125,6 millióért vett szolgálati autókat az Állami Számvevőszék, több esetben luxus kisbuszokra ment a pénz. (Napi)
 
Az Európa és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezmény miatt akart tüntetni az EP zöldpárti képviselője, de valamiért nem engedték be Kanadába. (Átlátszó)
 
Felfüggesztették a frekvenciapályázatot, de továbbra sem folytathatja munkáját a Class FM, amelynek már nem is Simicska Lajos a tulajdonosa. (Index)
 
Nemzetközi tanácsadócég fogja átvizsgálni a 2007 és 2013 közötti EU-s pénzeket, aminek Lázár János szerint komoly tanulságai lesznek. (Index)
 
Egy MSZP-s képviselő egy kérdéssel megzavarta a szavazási „kottát” olvasgató MSZP frakcióvezető-helyettest, ő véletlen kettőt lapozott, ezért szavazta meg a frakció a tao-pénzek titkosítását. (444)

2018-ig Mészáros Lőrinc cége fogja szállítani a vizet a MÁV-nak, összesen kb. félmilliárd forint értékben költhetnek nála. (444)
 
Reklámnak álcázott riportot mutatott be a TV2: Andy Vajna csatornája Andy Vajna feleségének új fánküzletével illusztrálta, milyen sokféle fánk létezik manapság. (444)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.