2016. október 8., szombat

FELFÜGGESZTETTÉK A NÉPSZABADSÁG KIADÁSÁT, A NOL.HU SEM MŰKÖDIK

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2016.10.08.


A hivatalos magyarázat szerint a készülő "koncepcióváltás", a csökkenő példányszámok miatt függesztette fel szombattól a Népszabadság kiadását a Mediaworks. A nol.hu is leállt, majd a cég közleméyne jelent meg. A munkatársak mit sem tudtak erről, szombat reggel már az emailfiókjukhoz sem fértek hozzá, futár értesítette őket a hírről.

A főszerkesztő szombat reggel egy rokonától tudta meg, mi történt.

Amit eddig tudni lehet:
A kiadó Mediaworks szombattól felfüggeszti a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig - közölte a társaság szombaton. A Nol.hu szombat reggel már nem üzemelt, majd nem sokkal később megjelent az oldalon a cég közleménye.

ITT OLVASHATÓ

3 megjegyzés:

  1. Az Élet és Irodalom Szerkesztőségének Közleménye a Népszabadság-ügyről:

    A Népszabadságot kiadó Mediaworks felfüggeszti a napilap nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig - közölte a társaság szombaton az MTI-vel, a lap hétfőn már nem jelenik meg.

    Nem vitatva, hogy a tulajdonosnak végső esetben akár ilyen döntés is jogában áll, a szombat délig nyilvánosságra került információk ismeretében megütközve állunk az intézkedés brutalitása láttán - fenntartva azt, hogy jogi kételyek is mutatkoznak. Ez a módszer az Orbán-kormány politikai kegyetlenkedésének példája, a kormányzati kulturálatlanságnak, az értelmetlen és romboló gőgnek a terméke. Szolidárisak vagyunk a szerkesztőséggel és kollégáinkkal.

    Az Élet és Irodalom szerkesztősége

    VálaszTörlés
  2. A Magyar Nemzet szerkesztősége megdöbbenéssel értesült laptársunk, a Népszabadság megjelenésének felfüggesztéséről. Elfogadhatatlannak tartjuk a lap kiadójának, a Médiaworksnek az újságírókkal szembeni eljárását. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy nem tájékoztatott terveiről, félrevezette munkatársait, a költözésre való hivatkozással kizárta őket munkahelyükről, megfosztotta őket attól is, hogy digitális adataikhoz hozzáférjenek.

    A súlyos gazdasági veszteség sem lehet indoka a szerkesztőség megalázásának.

    A hírek arról is szólnak, hogy a polgári kormány politikai szándékai irányítják az eseményeket, amiről azonban a szóbeszéden kívül egyelőre semmilyen hivatalos információ nem került elő. A kormány szerepére utalhat az, hogy az utóbbi időben egyre nyíltabban és egyre kíméletlenebbül törekszik az eltérő vélemények, hangok elhallgattatására, és az ezeknek nyilvánosságot biztosító fórumok felszámolására. Ellentmond viszont az, hogy ebből a sajtóval és az újságírókkal szembeni intézkedéssorozatból teljes mértékben hiányzik a polgári mentalitás.

    A Magyar Nemzet szerkesztősége szolidaritását fejezi ki a Népszabadság teljes alkotói közössége felé.

    http://mno.hu/velemeny/szolidaritasi-nyilatkozat-1365409

    VálaszTörlés
  3. A nol.hu megszüntetésével közkedvelt, kritikai hangvételű blogokat is megszüntettek,elnémítottak, Köztük pl. Föld S. Péter: Most & Itt blogját (http://nol.hu/most-itt), vagy Jehu blogját (http://nol.hu/jehu)...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.