2016. október 18., kedd

MIRŐL BESZÉL AZ EMMI? KIT NÉZNEK HÜLYÉNEK? NEM UNJÁK MÉG?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.10.17.


...A kormány ne döngesse a mellét, főleg ne tolja maga elé a gyerekeket. Éppen elég tragédia, hogy ennyi nélkülöző gyermek van. Azonban a nekik juttatott ingyenes tankönyveket, ingyenes étkezést nem a nagylelkű kormány biztosítja, hanem mi, adófizető polgárok. Holott nagyságrendekkel jobb lenne, ha a szülők képesek lennének annyi jövedelemhez jutni becsületes munkával, amennyiből el tudják tartani a gyermekeiket. Ehhez saját ipar, fejlődő gazdaság, működő piacgazdaság, emelkedő termelékenység és emberi bérek kellenének.

„Az államtitkárság közleménye kiemeli: a gyermekszegénység visszaszorítására, megelőzésére és a szegény családban élő gyermekek, a tartós rászorultságban élők számának csökkentésére fókuszál az integrált térségi gyermekprogramokat támogató, 15 milliárd forint összértékű kiemelt pályázat, amelyre az ország 31 leghátrányosabb helyzetű járásának gyermekjóléti központja és az azokat fenntartó önkormányzatok pályázhatnak.

Ennél az összegnél jóval több pénzt költött a kormány a népszavazásra. Stadionépítésre. Pártmédiára.

„A közlemény kitér arra is: több mint 5 milliárd forintból folytatódik a Tanoda program, amely képzett szakemberek segítségével hátrányos helyzetű gyerekeknek nyújt iskolaidő utáni többletfoglalkozást. A 2011-ben elfogadott társadalmi felzárkózási stratégiában az oktatás területén kiemelt szerepe van az iskolai lemorzsolódással szembeni harcnak. Ennek egyik kiváló eszköze a Tanoda program, amely a képességek kibontakoztatását, a tehetséggondozást, az iskolai eredményesség növelését segíti elő.

A Tanoda program, amiből kiszorították az évek óta működő, szakmai munkát végző tanodákat és szétdobták a pénzt frissen alakult, bármilyen háttér nélkül létrejött intézmények között. Az még nem derül ki, kinek a rokonsága érintett ezekben az ügyekben, de ki fog derülni.

Összesítek: Miről beszél az Emmi? Kit néznek hülyének? Nem unják még?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.