2016. október 29., szombat

MOST BUKOTT MÉSZÁROS LŐRINC

MAGYAR NARANCS - HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.10.28.


Mészáros Lőrinc egyik csapatának ki kell adnia, mire költötte a közpénzt, másik, legújabb csapatát épp átalakítja. Spéder Zoltán is rohamtempóban szervezi át médiaportfólióját. Tarlós kiakadt Lázárra, Orbánékat Washingtonban is kerülik.
Védekezés vagy visszavonulás?
 
Új vagyonkezelő céget jegyeztetett be pénteken Spéder Zoltán cemp-x online Zrt. néven – számolt be a hvg.hu. Spéder mostani médiaholdingja, az Indexet is kiadó Közép-európai Média és Kiadó Zrt. angol rövidítse a CEMP. Az új cég egyedüli tulajdonosa Spéder, az igazgatóságba Ziegler Gábor, Pusztay András és Prigyeni Lénárd Ferenc került be. A hvg.hu szerint a cég az Index sorsával lehet összefüggésben, hiszen az igazgatósági tagok közül Ziegler és Pusztay az Index.hu Zrt. igazgatósági tagjai. Prigyeni pedig fejlesztőmérnök, aki az index.hu és a CEMP fejlesztési stratégiájának kidolgozásában vett részt. A lap úgy tudja, a cemp-x online létrehozásáról tegnapelőtt született meg a végső döntés.
 
Tegnap pedig azt jelentették be, hogy a CEMP megválik Magyarország egyik vezető gazdasági portáljától, a Portfoliótól. A portált közvetlenül tulajdonló társaságot, a Net Média Zrt.-t annak vezetői, Balogh Gabriella és Bán Zoltán vásárolták meg kölcsönből és saját forrásból, írják közleményükben. A társasághoz tartozik a penzcentrum.hu, az agrarszektor.hu, valamint tőzsdei és pénzügyi adatszolgáltatások, ám a társaság 2016-os bevételeinek várhatóan mindössze harmada kapcsolódik a médiaüzletághoz.
Az átalakulások csak azt mutatják, hogy mozgásban van Spéder médiaportfóliója, de hogy ezek a portálok védelmét vagy esetleges eladását készítik elő, egyelőre nem világos.
 
Formálódik Mészáros médiája
 
Az átvétel után Liszkay Gábort, a Magyar Idők tulajdonosát választották meg a Mediaworks elnök-vezérigazgatójának. Elődje, Door Tamás mindössze két hétig állt a cég élén, míg a Door előtti cégvezető, Katona Viktor két napig vezette a kiadót, ő csak a Népszabadság bezárását vezényelte le.
 
Liszkay érkezésével egy időben Madarász János, a napilapokat felügyelő vezető és Pásztor András digitális igazgató is távozik a Mediaworkstől. Pásztor András utódja Pauska Zsolt, a hirado.hu főszerkesztője lesz – írja a 24.hu. Arról, hogy milyen egyéb lapok kerülhetnek kormányközeli kezekbe, itt írtunk, az e heti Magyar Narancsban pedig részletesen beszámolunk arról, mi vezetett a Népszabadság bezárásához...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.