2016. október 16., vasárnap

NYOLC ALAPKÉRDÉS HATÁRÁTKELÉS ELŐTT

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.10.16.


Nyilván akár 20-30-50 olyan kérdés is lehet, amit az embernek érdemes feltenni magának, mielőtt úgy dönt, hogy megpróbálkozik a külföldi élettel. Ezek közül emelte ki a számára legfontosabbakat a mai blogajánló egyik szerzője. (A kommentekben remélem, megosztjátok majd, szerintetek melyek a legfontosabb kérdések.) Aztán szó lesz a szigorodó új-zélandi bevándorlási szabályokról, végül feltesszük a klasszikus kérdést: miért éppen Alaszka?

Kezdjük hát a fontos kérdésekkel, melyeket a mindenkilaci oldal egy, a határátkeléssel kacérkodó ismerős megkeresése kapcsán írt össze, arra gondolva, hogy ez a néhány tanács mások számára is hasznos lehet. A kérdések egyszerűek, viszont jól mutatják, milyen fontos végiggondolni őket.

Miért akarok külföldre költözni?

A külföldi életre ne csak egy menekülési útvonalként tekints, hanem egy lehetőségként. Meg szeretnél tanulni egy nyelvet? Szeretnél annyi pénzt gyűjteni, hogy vegyél majd egy lakást? Tűzz ki te magadnak egy célt, hiszen itt sem fogja senki más megmondani neked, hogy mi az „élet érelme”.

Mit fogok kint csinálni?

Valójában mi sem egyik napról a másikra lettünk vándorok, bár a hosszú évek rutinja után a néhány hónapos váltási időszak tényleg hipp-hopp elrepült. Viszont amikor döntöttünk, akkor már volt egy kész tervünk, tisztában voltunk azzal, hogy mit hagyunk ott, és pontosan tudtuk, hogy mibe akarunk belekezdeni.

Miből fogok megélni?

Ha a nulláról kezded, esetleg futószalag mellé kerülsz, mennyi ideig fogod bírni? Elég lesz a megélhetéshez? Lesz lehetőséged feljebb lépni? Vagy van olyan szaktudásod, amire kifejezetten szükség van az adott országban? Talán az is elég, de azért nem árt, ha először utána jársz, hogy amit kitaláltál, arra tényleg van-e igény, és hosszú távon is működőképes lesz a dolog...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.