2016. október 16., vasárnap

OKOS GONDOLAT MA LAKÁST VÁSÁROLNI?

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.10.15.


Most egy nagyon fontos gondolatot szeretnék veletek megosztani. Ez nem szentírás, és nem mindenki számára alkalmas illetve jövedelmező ötlet. Szerintem már észrevetted az ingatlanboom-ot Magyarországon. Brutálisan megjött a lakásvásárlási kedv. Mivel megjött a kedv, de kevés az ingatlan, ezért túlárazottak az eladó lakások. Mivel túlárazottak a lakások, ezért sokan kénytelenek albérletbe menekülni. Mivel nagyon sokan akarnak albérletbe menekülni, miközben a kínálat itt is véges, ezért megemelkedtek az albérleti díjak is.
Túlkereslet

Ma legjobb befektetésnek mindenki az ingatlant fogja megint megnevezni, hiszen a két éve 10M forintos lakást ma 18-20 M-ért is elviszik, mint a cukrot. Ebből logikusan következik, hogyha be akarsz fektetni, akkor mit kell tenned? Hát vegyél lakást, mert az árak örökké emelkednek!- Gondolja az utca embere.

A valóságban viszont nem tudjuk, hogy mikor jutunk el a csúcsponthoz, ahonnan a tendencia megfordul és az árak elkezdenek zuhanni. A kérdés, hogy mikor érjük el a túlkínálatot? Az biztos, hogy az árak nem emelkednek örökké, az is biztos, hogy már most irreálisan magasra nőttek az árak a magyar jövedelmi viszonyokhoz képest. Elég belegondolnod, hogy Budapesten ma már nem tud önálló albérletbe költözni egy KSH szerinti átlagjövedelemmel rendelkező fiatal. Innen lehet sejteni, hogy hamarosan vége az emelkedésnek, mivel eltűnik a fizetőképes vagy fizetni akaró kereslet...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.