2016. október 6., csütörtök

ORBÁN VIKTOR: AKI NINCS VELÜNK, AZ NINCS

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.10.05.


Javában zajlik az értelmezési verseny a népszavazás után. A nemzeti, pártok feletti ügyből Orbán győzelme lesz, a trikolort felváltja a narancszinű zászló, miközben Magyarország érdekérvényesítő képessége éppen összeomlik.

A Fidesz médiája, és a rendszer üzeneteit magukévá tevő szavazók nagyban győzködik magukat, hogy Orbán nyert. A miniszterelnök elindult egy kolbásztöltő versenyen, majd féltávnál, amikor látta, hogy veszíteni fog, elkezdte felzabálni a nyers tölteléket, az emberei pedig szépen mindenhol kicserélték a “kolbásztöltő verseny” feliratokat, “töltelékevő verseny” feliratokra. A zsűrit meg ugye már rég bedarálták disznó moslékának.

Bizonyos szempontból tényleg szép eredmény, hogy 3 millió 3 százezer szavazót elvitt a Fidesz az urnákhoz, aktivizálta a bázisa nagy részét, elvitte a Jobbik-szavazók 60-70 százalékát, és 1-2-3 százezer bizonytalan szavazót is sikerült az urnákhoz csábítania. De érdemes még néhány szempontot észrevenni.

A Fidesz közvélemény-kutatói is 80 százalékra mérik azoknak a számát, akik elutasítják a menekülteket. Ez a szavazati joggal rendelkező polgárokra átszámítva kb. 6 millió 600 ezer ember, ennek a felét sikerült elvinni az unákhoz. Ezt nem úgy hívják, hogy nemzeti egység.

Orbán Viktor, amikor a népszavazás intézményét választotta, nem véletlenül cselekedett így. Látta, hogy a menekült témában tényleg az ország elsöprő többsége áll a kormány álláspontja mellett, és ezt az elsöprő többséget, a 6 millió 600 ezer ember minél nagyobb részét akarta egy politikai akaratba sűriteni. Ezért választotta a népszavazást, mint formát. Ez nem sikerült, és ennek a kudarcnak vannak következményei, aminek leginkább a 6 millió 600 ezer ember nem örülhet...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.