2016. október 6., csütörtök

SORVEZETŐ VÁLASZTÁSI CSALÓKNAK

ORGANIKUS KÁOSZ BLOG
Szerző: Mach Péter
2016.10.06.

 
Két fontos döntést is hoztak ma:
 
- egyrészt a Nemzeti Választási Bizottság mai döntése szerint nem lehet népszavazást tartani arról, akarják-e egyáltalán a magyarok, hogy Budapest rendezze a 2024-es olimpiát,
- másrészt alpolgármesterek hatáskör és engedély nélkül választási értesítőt hamisíthatnak, ha legalább félmondatnyit kommunistáznak vagy brüsszeleznek is benne.
 
Történt ugyanis, hogy a múlt héten, Pesterzsébeten hamis választási értesítővel zaklatta a FIDESZ a kerület lakóit. A postaládákba dobott, az interneten pedig Földesi Gyula választókerületi elnök által terjesztett hamisítvány arra buzdította a kerületi választókat, hogy vegyenek részt az október 2-i népszavazáson. A levél hivatalos kinézete (címer + az alpolgármester hivatalos aláírása) és az azon feltüntetett „Választási értesítő” megjelölés megtévesztette a választásra jogosultakat.
 
A felénk érkező lakossági panaszokat mérlegelve Somodi Klára képviselőtársammal a Nemzeti Választási Bizottságnál kifogással éltünk: kértük állapítsák meg a választás tisztasága alapelvének sérelmét és a jogsértőt a további jogszabálysértéstől tiltsák el. 
 
A beadványunkat ma tárgyalta a bizottság.
 
 
Az emberfia ilyenkor hátradől és várja a katarzist.
 
Nos, az meg is jött (csak nem úgy, ahogy azt az igazságérzetünk diktálná) : az orwelli-orbáni újbeszél nyelven íródott határozat ugyanis keményen fogalmaz: a választási csalás nem csalás, ha közben legalább egy kicsit kommunistázol, vagy brüsszelezel. S miután Juhász Lajosné fideszes alpolgármester asszony ezt készségesen megtette, így fel is mentették rögvest.
„Megfontolt hazugságokat mondani s közben őszintén hinni bennük, elfelejteni bármilyen tényt, ha időszerűtlenné vált, s aztán, ha ismét szükség van rá, előkotorni a feledésből éppen csak a szükséges időre, tagadni az objektív valóság létezését, s ugyanakkor számításba venni a tagadott valóságot”.
Az NVB mai határozata számomra ugyanis azt jelenti, hogy meg lehet téveszteni a választókat és lehet választási értesítős fejléccel, címerrel ellátott kampánylevelet küldeni a választópolgároknak ha legalább félmondattal brüsszeleznek is benne.
  • Nem számít ha az idős választópolgárok a valódi értesítő helyett ezt viszik magukkal és kergetik vele őrületbe a választási irodák munkatársait, hiszen nincs rajta melyik szavazókörhöz tartoznak.
  • Nem számít, hogy nehezen mozgó, segítségre szoruló idős embereket csapnak be, mennek rossz irányba szavazni és kénytelenek nagy távolságokat értelmetlenül gyalogolni.
  • Nem számít, ha egy választott politikus megtéveszti a választóit, a neki bizalmat szavazókat.
  • Nem számít, ha ez a megtévesztés befolyásolja a választások eredményét.
Elég egy varázsmondat és minden jogtiszta lesz. 
 
A mindent elsöprő mondat amit ha felhasználsz a kampány során, akkor bármit megtehetsz, riogathatsz, csalhatsz, megtéveszthetsz, imigyen hangzik: „Sajnos itt nálunk, a baloldali többségű képviselő testület nem utasította el Brüsszel veszélyes tervét (..)” Ha ezt a mondatrészt elhelyezed ugyanis egy megtévesztő választási értesítőben, akkor az szabályos kampánylevéllé változik...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.