2016. október 17., hétfő

SZERESD ÖNMAGAD!

NESZE!SZER BLOG
Szerző: BEAUTYKA
2016.10.16.


12 fontos pont Louise L. Hay ajánlásával

1. Hagyj fel önmagad kritizálásával!
Az ítélkezés és a kritizálás nem változtatja meg a helyzeted. Hagyj fel azzal, hogy túlzott önkritikát gyakorolsz. Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy. Mindenki változik, és azáltal, hogy önkritikát gyakorolsz magad felett a változást negatív irányba befolyásolod. Amikor megerősítésekkel pozitívan hatsz Önmagadra, a belsődben végbemenő változás az életedre is pozitívan hat.

2. Bocsáss meg magadnak!
Engedd el a múltat. Azt tetted, amit abban a helyzetben, tudásodnak azon a szintjén a leghelyesebbnek gondoltál. Ahogy változol, és egyre tudatosabbá válsz, már a múlt tapasztalatait is más színben látod. Tanulsz belőle. Ez teljesen természetes.

3. Figyelj a gondolataidra!
Ne keserítsd meg életed azáltal, hogy teret engedsz a negatív gondolatoknak. Keress egy olyan mentális képet magad számára, ami megelégedettséggel és önbizalommal tölt el. Cseréld a negatív gondolataidat pozitívakra.

4. Legyél kedves, alázatos és türelmes!
Legyél kedves, és törődj úgy önmagaddal is, mint mással, akit szeretsz. A türelem hozzásegít ahhoz, hogy önmagad is más fényben lásd.

5. Legyél kedves az elméddel is!
A gondolatmintáidban történő változás nem fog néhány nap alatt végbemenni, ezért a türelmet akkor is gyakorold, amikor gondolataid megújítására törekszel. A gondolati nagytakarítással idővel át tudod kódolni a berögzült szokásokat, így lépésről lépésre a változás szemmel láthatóvá válik.

6. Dicsérd magad!
A kritizálás korlátozza a lelket, ezzel szemben amikor dicséred magad, Önmagad építed. Vedd sorba pozitív tulajdonságaidat, és dicsérd magad annyit, amennyit csak tudod. Mondd magadnak, mennyire jól vagy, és légy hálás életed apró sikereiért is...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.