2016. október 6., csütörtök

TÉNYEK IDEJE

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.10.06.


Megvártam, míg mindenki kiörömködi magát a semmin. Ideje mostmár a népszavazás tényeinek. Fájdalmasak, előre szólok. Vágyálmokat kergetők lapozzanak tovább.

Nem volt könnyű megállni, hogy ne reagáljak blogban a többoldalú őrületre, ami a népszavazást követte. Orbánék vereséget győzelemnek hirdető szokásos szarságára is lehetett volna mondani eztazt, meg a parlamenti bérellenzék hasonló idiotizmusára is. De nem tettem. Türelmesen megvártam, míg mindenki kiengedi a feszejt, a turbóérzelem ugyanis nem kedvez a valóság megértésének. Az okosabbja mostanra lehiggadt, képes szembenézni a tényekkel, a hülyébbje meg úgysem olvas Tuareget. Nosza, lássuk az igazságot népszavazás ügyben. Elsőre fölrakok egymás alá négy grafikont, tessék:







Ezek itt az 1989 óta tartott népszavazások végeredményei. Mint látható, a négyből mindössze egyetlenegyszer volt magasabb a részvétel 50 %-nál, akkor is csak ippeghogy. Az volt a Fidesznyik "szociális" népszavazás, vizitdíjjal, meg egyéb hasonló csontdemagóg nyalánkságokkal. De az összes többinél éppúgy 50 % alatt maradt a részvétel - pedig volt köztük egy EU-ba belépős is - mint most. Az a helyzet, hogy hazánkfiai jóval kisebb arányban mennek ÖNMAGUKTÓL népszavazásra, mint választásokra. Teccenek érteni, remélem: minden bojkottálós kampány NÉLKÜL sem szokott több lenni a részvétel az 50 %-nál.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.