2016. október 15., szombat

ÚGY LÁTSZIK, ORBÁN MÁR TÉLI OLIMPIÁT IS AKAR: SÍPÁLYÁT CSINÁLNAK A LEGSZEBB FŐVÁROSI STRANDBÓL

MAGYAR NARANCS - NARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.10.15.


Meg persze focipályát, mert azt ma senki nem meri kihagyni.

Még hogy ez következmények nélküli ország lenne? A tomboló hülyeségnek igenis, beláthatatlanok a következményei.

Sípálya lesz a Csillaghegyi strandból – nem hiszik? Nézzenek utána a Közbeszerzési Értesítőben, mint tette ezt tegnap az Átlátszó.

„A Közbeszerzési Értesítőben október 12-én egészen különös ajánlattételi felhívás jelent meg: A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. közbeszerzést írt ki a Csillaghegyi Strandfürdő területén létrehozandó sípálya, valamint futballpálya építésére és üzemeltetésére, hasznosítására. Havi 686 millió forintért adnák koncesszióba a két létesítményt 15 évre” – írja a tényfeltáró portál.

Ahonnan azt is megtudhatjuk, hogy a nagy ívű álom, aminek jelentősége tényleg csak a magyar gyapotmezőkkel, dúsan termő alföldi narancsligetekkel, s a chileieknek vagonszámra eladott ropogós cseresznyével mérhető, természetesen a mi pénzünkből szökken majd szárba: „Azért kívánjuk 15 éves időtartamra kötni a szerződést, mert így nem zárjuk ki a tao-forrásból üzemeltető társaságokat, szervezeteket.” Hát így, letaózva, ahogy a NER-ben szokás.

S ezért nem drága a főváros egyik legklasszabb – s nem mellesleg a második legöregebb – strandja sem. „A budai oldalon lévő három nagy északi strand közül a legnagyobb. Tiszta, langyos – mérsékelt ásványianyag-tartalmú, nátriumszegény, kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos természetes – ásványvizén kívül változatos domborzati viszonyaival is kitűnik a fővárosi strandok közül. A fákkal sűrűn beültetett, erdőszerű részek váltakoznak teraszosan kialakított napozóterületekkel.” (Forrás)...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.