2016. október 2., vasárnap

ÜNNEPLŐBEN A FOTELBEN

POLDI BÁCSI MEGMONDJA BLOG
Szerző: Poldi bá
2016.10.02.


Szórakoztató volt nézni az elmúlt napokban Orbán Viktor szánalmas vergődését. Magyarország megválasztott miniszterelnöke korábban pökhendi módon "elvárta", hogy a mai népszavazás érvényes és eredményes legyen, majd szép lassan behergelte teljes adminisztrációját, a kormánytól csak kicsit is függő állampolgárokat, az államapparátust, a választás függetlenségét garantálni hivatott szerveket, a normális esetben szintén pártsemleges működésű önkormányzatokat.

A gondolkodást minden ilyen esetben - szokás szerint - elutasító Fidesz-hívők átvették a hivatalos retorikát: gyerekeinket el akarjuk engedni egyedül az iskolába, nem szeretnénk mecseteket a katolikus templomok mellett, aki nem megy el, az átengedi a döntés jogát másnak, stb.

Bizony, kicsit túlhajtották ezt a dolgot. Nagyon sok ember kifordult magából, s olyan megnyilatkozással "állt az egység mögé", amit egyszer majd valószínűleg nagyon fog szégyellni.

A látszatot is félredobták, még a Kúria is kénytelen volt - valószínűleg örök szégyenére - úgy állást foglalni, hogy az önkormányzatoknak nem kell semlegesnek lenniük ilyen kérdésben.

És lám, az utolsó napokban már maga a vezénylő tábornok sem bízott a sikerben - mert ugye, ő maga mondta korábban, hogy csak az érvényes népszavazás a siker, olyan egységes kiállást kér, amivel aztán ő Brüsszelben megfélemlíthet mindenkit. (Hahaha.)

Nem válogattak az eszközökben, éltek a megfélemlítéssel, a zsarolással, elpazaroltak több mint 10 milliárd forintot (ennek nagy része persze baráti kezekhez került, hiszen mindig jó dolog összekötni a kellemest a hasznossal)...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.