2016. október 18., kedd

VONA GÁBOR LESZ AZ ÚJ ORBÁN - EMLÉKEZNEK MÉG A 2014-ES VONA-ORBÁN MINISZTERELNÖK-JELÖLTI VITÁRA?

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Kinyo Norbert
2016.10.18.


A következő gondolatkísérlet néhány évvel ezelőtt még riogatásnak számított volna a magyar közbeszédben, ám ma már “bármi előfordulhat” Magyarországon. Ezt a megfogalmazást Orbán Viktor néhány évvel ezelőtt használta először, közvetlenül azután, hogy kinyilvánította: Magyarországra egy “kísérleti laboratóriumként” tekint. A Vezér és a sleppje számára csak fehér egerek közössége a tízmillió magyar állampolgár.

A “hosszú menetelés” elején, 2010-ben talán csak a legrosszabb szcenáriók tartalmazták azt a forgatókönyvet, amelyet a Fidesz mára már agyonfejlesztett. A Vezér és bandája “jó producerként” igyekszik a stábot egyben tartani és minél hatékonyabban leforgatni ezt a megvalósult rémálmot.

Minden a nagy terv szerint történt: az első sajtó- és adótörvényektől az Alaptörvény meghozásáig és hatszori meghágásáig, a jobboldali médiabirodalom szisztematikus kiépítésétől a dohány- és szerencsejáték-koncesszión át az állami földbérletekig. Ezt a tevékenységet nem más, mint Brüsszel finanszírozta, míg a “demokratikus ellenzék” pártjai asszisztáltak a szabadrabláshoz.

Igen, Brüsszel finanszírozta a Vezér virtcsafját, hiszen ahogyan Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika társelnöke a vasárnapi “szabadsajtós” tüntetésen fogalmazott, átlagosan az uniós pénzek felét térítette el a Fidesz a közeli oligarcha-csoport. Hadházy 9 ezer milliárd forint eltüntetéséről beszélt, ez a tömérdek pénz adja a muníciót a kormányzópártnak többek között ahhoz, hogy “szőnyegbombázást” hajtson végre a baloldali és liberális média ellen.

Az ország népessége kétharmadának szegénységbe taszítása, az alulfinanszírozott egészségügy és a szociális kiadások megnyirbálása volt az ára a lépten-nyomon megvalósuló stadionoknak.

A szemfényvesztés tovább folytatódott a foglalkoztatás statisztikájának megbuherálásával, a közmunkásokból nincstelen zselléreket csináltak. A fideszes vezetésű önkormányzatokkal és polgármesterekkel szinte valamennyi magyar településen Battonyától Nemesmedvesig kézben tartják a helyi nyilvánosságot és hatalmat is.

Kedvenc terepükön, a jogalkotásban egyéni képviselői indítvánnyal sikerült kvázi “rendeleti kormányzást” bevezetni. A kormányfő már két kabinetbe terelte a kormány munkáját, Lázár mindenminiszter hétről-hétre hülyíti a sajtót, miközben a kormányzó kivonja magát a forgalomból, de lassan még a parlamenti munkából is.

A kvótanépszavazást megelőző sok milliárdba kerülő kampány, az eredménytelenség és az ennek ellenére benyújtott Alaptörvény-módosítás ennek a folyamatnak a betetőzése.

Közhely, hogy mindig mondtuk, nincs már lejjebb. De lett és sokak szerint még mindig nem vagyunk a kút mélyén
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.