2016. november 15., kedd

Палата № 6 - SZÍNMŰTŐRZÓ

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.11.15.


A játszóhely:
Kopott kórterem, mállik a vakolat, az ágyak mellett penészes foltok. A rácsos ablakon ferdén süt be a Nap, a nyolcágyas szobában négy férfi fekszik kórházi pizsamában. O. Viktor, fejlett, túltáplált férfibeteg, szemei táskásak. R. Antal, cingár, szőke férfi, zavart tekintettel, rajta látszik meg leginkább a baj. Sz. Péter, kakastaréjt visel, szemüveges, pökhendi alak. K. Lajos, jámbor tekintetű ápolt, akin megmutatkozik, hogy semmit sem ért. Mind a négyen rezignáltan nézik a plafont.

O. Viktor hirtelen felül, és elkiáltja magát: – Fegyverbe, fegyverbe a kerítéshez, én tekem, itt vanak a migráncsok, viszik a munkát, erőszakolják a drága Anikót, a kicsi Récsölt. Már a budi tövében vannak a rohadékok, üssed, rúgjad, vágjad! – Hirtelen elcsuklik a hangja. – Népszavazás. – Ezt nyögi, és lehorgasztja a fejét.

K. Lajos nem érti, de megszólal a hirtelen csendben: – Az a legveszélyesebb, ha valaki máshonnan jött, de itt született.

O. Viktor föleszmél: – Mit beszél maga?

K Lajos: – Nem tudom, csak jönnek elő a szavak.

R. Antal is bekapcsolódik: – Magát miért hozták be?

K. Lajos: – Mert mindig kupakokkal álmodok.

R. Antal: – Mikkel? – Hirtelen körülnéz. – Hol a táskám? Hová tették a táskámat? Én édes kis Vuittonom. Maga lopta el. – Fordul
Sz. Péterhez, és rámutat. – Maga.

Sz. Péter: – Ne pofázz köcsög, mert berendellek.

R. Antal: – Mit csinálsz, aranyom? – Vált hirtelen tegeződésbe ő is. Innentől indulattól függően tegezik vagy magázzák egymást az ápoltak.

Sz. Péter: – Berendellek, már mindenkit berendeltem az egész rohadt világból, te is jöhetsz. Vagy kapsz egy jegyzéket, egy cáfolatot, parasztgyerek.

R. Antal: – Ki a paraszt? Futsalos köcsög. – Béka-szerű szemei még jobban kigúvadnak. – Vegyél kötvényt, hülyegyerek!

Csönd lesz hirtelen, amit O. Viktor ábrándozó suttogása tör meg: – Vlagyimir, galambocskám, galuska galagonya. Szeretem a dácsád illatát. – Mindenki elgondolkozik.

O. Viktor megint megszólal: – Mi volt azokkal a kupakokkal?

K. Lajos hebeg, de úgy mondja, mint a leckét: – Inkább az áruk, a szolgáltatások adóztatását jövedék esetében, fémkupak esetében, amelyek termékdíjként jelentkeznek, és azok ilyen környezetvédelmi szempont, hogy a fémkupakoknak az ügyében fellépve próbáljuk meg ezt a szemléletet csökkenteni, tehát egy sor olyan adóintézkedést fogadtunk el, amelyik alapvetően nem érinti az emberek mindennapi életét.

O. Viktor: – Hülye vagy te Lajos, csak nekem van a seggembe is fejem. Tudsz még ilyet
?
...
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.