2016. november 11., péntek

A MARKETING, AMIVEL TRUMP MINDEN JÓZAN ÉSZT FELÜLÍRT

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.11.11.


Most mindenki megpróbálja fejteni, hogy Donald Trump mitől és miért nyerhette meg a választásokat. Lehet mindent mondani, de a lényeg a marketingben található. Trump választási kampányában egyáltalán nem akart észérvekkel szembesülni, nem akart válaszolni, nem akart belemenni nehéz dolgokba. Helyette megadta azt, amire jelen pillanatban a "tömegnek" szüksége volt!


Mi volt az üzenete?

1. Én gazdag vagyok, nekem már nem kell lopni

2. Én megvalósítottam az amerikai álmot, neked is elő fogom teremteni

3. Minden probléma okozója a korrupt politika és a gazdasági bevándorló. Mi a megoldás? Mindenki hazaküldünk.

4. Miért élsz szarul? Mert a nagy amerikai multik külföldön gyártatnak. Ennek most vége, őket is elővesszük.

5. Én igazi amerikai vagyok. Amerika a világ közepe.
Lehetne még sorolni a legfőbb üzeneteket, de a lényeg ennél sokkal butább és egyszerűbb. Donald Trump fogta magát és kivonult a Facebook&online világba, kizárólag a megosztásokra koncentrált. Megosztani pedig mit osztanak meg az emberek leginkább? Azokat az üzeneteket, amik álindoklást nyújtanak számukra kilátástalan élethelyzetük miatt. Aztán az ismerősök is tovább osztják, hiszen ők is kilátástalanul élnek.

A középpontban a közösségi panaszkodás áll.

Ez egy újfatja politikai elit kezdete, amit Trump meg tudott nyitni. Előjött a politikai semmiből és tiszta, egyértelmű panaszáradattal gyakorlatilag visszamondta az amerikai népnek, ami amúgy zavarja őket. Nem foglalkozott a megvalósítással, a racionalitással. A nép pedig kajálta, hiszen ők sem foglalkoznak a racionalitással.

Egy picit a BREXIT-hez tudnám hasonlítani a helyzetet, amikor a popularista online marketingvitéz politikusok visszamondták a briteknek (azon belül is a többségben élő képzetlen réteget célozva) azt, amit hallani akarnak. " Ha majd kilépünk, akkor jobb lesz, mert minden probléma okozója a....". Most meg pislognak, és nem értik mi történik velük...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.