2016. november 11., péntek

BEMUTATJUK ROGÁN ANTAL SÖTÉT OLDALÁT, A FANTOMMÁ VÁLT KERTÉSZ BALÁZST

INDEX.HU
Szerző: PANYI SZABOLCS-DEZSŐ ANDRÁS- HAVA NIKITA
2016.11.11.


Hosszú hónapokig nyomoztunk egy titokzatos férfi után, ám minél közelebb értünk hozzá, a nyomai annál gyorsabban tűntek el mindenhonnan. Nemcsak őt bizonyult lehetetlennek elérni, de letagadták vagy csöndbe burkolóztak a barátai, kollégái, üzletfelei is. Ahogy kutatni kezdtünk, fotók tűntek el a netről, sőt hirtelen felszámolódott egy gyanús cége is. Szerencsére mindvégig egy lépéssel előrébb jártunk. Nyomozásunk eredményét tíz fejezetben mutatjuk be videókkal, fotókkal, dokumentumokkal alátámasztva. 
          
A fejezetek a következőkről fognak szólni:

I. Rogán Antal az Indexnek letagadta, de videókkal bizonyítjuk látogatásait az Aulich utca 3-ban. Itt van dr. Kertész Balázs, Rogán belvárosi jobbkezének irodája. Volt, hogy egymás után pár perccel mentek be az épület kapuján, és harmadikként még Habony Árpád is befutott.

II.  Kertész lehet a kulcs Rogán ügyeinek megértéséhez. Érdekszövetségük a Fidelitas idején köttetett. Egy óbudai kitérő és pár Tarlós-konfliktus után, a későbbi alpolgármester Puskás Andrással trióvá kiegészülve 2002-ben a Belváros meghódítására indultak.

III.  Rogán és Kertész neve közösen először a K&H-botrányban merült fel. Egy feljegyzés szerint Kertész „intézi Rogán Antal csúszópénzekkel kapcsolatos ügyeit”.

IV. A Belvárosban Kertész lett Rogán háttérbe húzódó gazdasági jobbkeze, az ingatlaneladási rendszer meghatározó figurája, annak jogi tökéletesítője.

V. Kertész Balázs cége, a félmilliós törzstőkével alapított Monavis maga is furcsa úton jutott hozzá 150 milliót is érő, évekkel korábban önkormányzati tulajdonú irodájához.

VI. 2010 után Kertész „bebábozódott, visszavonult, eltüntette az internetről a róla szóló adatokat, elérhetetlen lett. De a szálak rendre hozzá vezetnek: kiderítettük, Kertész feleségéhez került Rogán Antal „találmányának üzleti hasznosítása is.

VII. A Rogán körüli ügyvédháló közepén is Kertész áll: Kosik Kristóftól a belvárosi jegyzőig Kertész pázmányos jogász évfolyamtársai bukkannak fel kulcspozíciókban.

VIII. Rogán egy oroszügyi tanácsadót vett maga mellé, aki az ő felhatalmazásával ment ki Kurszkba, de ott Kertész Balázzsal közös cégének hozott össze egy üzletet. Roszatom-közeli pénzről lett volna szó, de kutakodásunk után lefújták a bizniszt.

IX. Arról is videónk van, hogy egy grúz exminiszterelnök beszélgetett Kertész irodájánál egy erőműprojektről, ahol az Exim neve is elhangzott. A külügy tud is egy grúz erőműprojektről, de állítja, Kertész az Eximbankkal nem áll jogviszonyban. A bank vezérigazgató-helyettese a már említett Puskás András, aki Rogán és Kertész mellett a trió harmadik tagja.

X. Rogán letagadta a találkozókat és szoros kapcsolatát Kertésszel. Sőt, egy órával válaszuk elküldése után hivatalos Facebook-oldaláról eltűnt az egyetlen olyan fotó is, amin tavalyi miniszteri beiktatásán a vendégek között jól felismerhetően látszik Kertész Balázs...

ITT OLVASHATÓ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.