2016. november 22., kedd

HOSSZÚ KATINKA KÜZDELME A KORRUPT MAFFIAHATALOMMAL

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.11.21.


Nem véletlenül adtam ilyen címet a cikknek. Szánt szándékkal akarom állítani, hogy amit Hosszú Katinka csinál, az politika, és nem csupán az úszósportra van hatása. Az olimpiai bajnok úszónő, aki pár év alatt lett a magyar társadalom legendája, most szembeszáll azzal a Gyárfás Tamással, aki emberemlékezet óta vezeti az Úszó Szövetséget, és az ember emlékszik még azokra a pletykákra is, amelyek alvilági ügyeiről szóltak.


Hosszú Katinka ugyanis nem tesz mást, mint jogot követel az „uszoda népének” a beleszólásra. És innentől kezdve számomra nem túl lényeges, hogy minden pontban igaza van-e, hogy az általa eszkalált felháborodási hullámra hogyan próbál felkapaszkodni a fideszes volt államtitkár, Czene Attila. Lehet, hogy az egész csak a pénzről szól, piti hatalmi harc, sőt, lehet, hogy a végén fideszesek ülnek be az Úszó Szövetségbe, mint minden más posztra az országban, de most még ez sem érdekes. Az érdekes a sztori és a látszat, és ebben a nyomorult országban szükség van erre a sztorira és látszatra.

Mert ez itt és most arról szól, hogy azok az emberek, úszók, edzők, masszőrök, portás bácsik és nénik, akik a mindennapi kemény munkát végzik az uszodákban az eredményekért, visszaszerezzék a saját mindennapjaik fölötti irányítást. Hogy tisztességes választáson válasszák meg az Úszó Szövetség vezetőit, hogy átlátható legyen a pénzosztás a sportban, és ne lopjanak a közösből, hogy a versenysportolók felkészítése ne az Urak kényétől és kedvétől függjön, ne az úszósport hatalmasaitól...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.