2016. november 20., vasárnap

ÍGY ÍVEL ÁT A HATÁROKON MAGUKAT HAZAFIAKNAK TARTÓ MAFFIÓZÓK FUTBALL IRÁNTI FELTÉTLEN RAJONGÁSA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.11.20.


Csak akartam szólni, hogy holnap reggel a Kossuth rádióban az egyélőisten felvételről bejelenti a jövőre várható 1,6%-os nyugdíjemelést. Nem 0,9 lesz, hanem az idei kirobbanóan jobban teljesítő évhez hasonlóan 1,6%. Lehet kezdeni örömködni. Nem szar lesz, hanem kaka.

Ráadásul az kell hozzá, hogy megállapodás szülessen a vállalkozókkal egy magasabb minimálbér-emelésben, mert így az emelkedő bérek és a magasabb infláció lehetőséget ad majd a magasabb nyugdíjemelésre. Mivel a kevesebb lopást próbálták, és nem megy, a vállalkozókat kell cseszegetni, az egyesktől el kell venni, hogy oda lehessen adni a ketteseknek. Erről ma már szó volt, ha jól tudom.

Azt már januárban
jól megírtam én, hogy mit jelent az 1,6 százalékos nyugdíjemelés, amivel – minden máshoz hasonlóan – féltégla gyanánt verdeste a mellét a kormány. Hogy miszerint ezáltal átlagosan 24 ezer forinttal nőnek éves szinten a nyugdíjak 2016-ban.

Megismetelném, hogy az érintett hölgyek-urak tudják, minek örülhetnek. Ennyivel nőttek a nyugdíjak 2016-ban: az öregségi teljes nyugdíj legkisebb összegéből (28 500) élőknek ez 456 forintos, a 80 000 forintból habzsidőzsizőknek 1280 forintos, míg az ötcsillagos 120 ezer forintból pöffeszkedőknek 1920 forintos többletet jelentett. Havonta. Ez Vajna András kisnyugdíjasra nem vonatkozik, de arra biztosan elég, hogy kicsivel több csirkefarhátra fussa a lila hajú néniknek, bácsiknak. Meg a többieknek is.

Jól is van ez így, nincs is több mondanivalóm ezzel kapcsolatban, a penetráns választási kampánybűz csavargatja ugyanis az orromat. Ezt is csak azért írtam ide felvezetőnek, hogy a majdnem eseménytelen hétvége (igen, voltak olyan kretének, akik képesek voltak Juhász Péterék emléktábla-avató, korrupcióellenes megmozdulásán Rogán Antonio mellett tüntetni, azaz ellentüntetni) fénypontjára reflektálhassak zavartalanul. Ami úgy nézett ki, hogy udvari seggnyalói társaságában őzavarossága kulturális eseményen vett részt a szomszédban: közvetett módon felavatott egy félkész szlovákiai stadiont. Nem avatta fel, csak megtöltötte magával és kíséretével a díszpáholynak kinéző teret...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.