2016. november 21., hétfő

MEGINT MINDENT UGYANÚGY

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.11.20.


Elképesztő az a buzgalom, mellyel a Szocialista Párt szétveri saját maradványait, ezzel együtt az Orbán-ellenes ellenzéket is.
Minap a pártelnök meghirdette, hogy még az idén közzéteszi 106 egyéni képviselőjelöltjét és előválasztási koncepcióját.
Közkinccsé tette a magvas gondolatot, mely szerint "az MSZP elsősorban a szociálisan hátrányos helyzetűeket, a munkájukból nehezen megélőket, a munkanélkülieket, a nyugdíjasokat, valamint a nőket kívánja képviselni".
És harcol a világbékéért is, természetesen - ezt már én teszem hozzá, ki ne maradjon valami, ha már a munkájukból tisztességesen megélő és megélni kívánó ember, a keményen dolgozó kisember kimaradt a felsorolásból.
De spongyát reá, hiszen azt is megtudhattuk, hogy az októberi kvótareferendum megmutatta, szavazóik bíznak az MSZP-ben és nem engedik elvenni a párttól a baloldal vezető szerepét, ami azért érdekes, mert a kvótareferendum csak azt mutatta meg, hogy a Fidesz nem tudott elsöprő támogatást szerezni még a legdurvább populista gyűlöletkampány bevetésével sem, de a szocialistákról konkrétan egy árva szót sem szólt - talán jobb is ez így.

A vezető szerepért a harcot nem csak a kommunikációs térben, hanem a napi valóságban is meg kell vívni, de van, amikor ilyen harcot nem érdemes vívni, mert csak veszíteni lehet rajta, mint jelen esetben is.
Sajnos a pártvezérek saját testületeiken túl nemigen látnak, emellett ma nem is látok közöttük olyat, aki képes lenne leszámolni illúzióival, aki a valós helyzet elemzéséből indulna ki.
Még akkor sem képesek erre, ha az a tükör, melyet a társadalom tart eléjük vérfagyasztóan eltér saját önértékelésüktől - mintha a liba a tükörben egy strucc püspökfalatját látná.
Tulajdonképpen már megint el van ez az egész qrva, nem kicsit, nagyon.
De legalább is errefelé tartunk döngő léptekkel, mikor előválasztást akarunk rendezni, minden különösebb értelem nélkül.
Az előválasztásnak akkor lenne értelme, ha azon az összes demokratikusnak mondott ellenzéki párt részt venne, de a mai állapotok szerint csak két párt meg egy baráti társaság vevő erre a dologra, és ezzel ez az eljárás értelmét is vesztette...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.