2016. november 22., kedd

KATINKA CSAK AZ ÉK, AMI A ROPPANTÁSHOZ KELL?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2016.11.22.


Az úszószövetség körüli hisztériával kapcsolatos tegnapi cikkünk alatt találtam egy érdekes kommentet, amely tökéletesen illeszkedik az időközben nyilvánosságra került fejlemények sorába, amelyekről beszélünk kell. Túl azon, hogy Varga Mihály, közepes tehetségű könyvelő megállapodott a munkáltatókkal a béremelésről, akik elfogadták a kormány javaslatát: nagyot nőhet a minimálbér, és nagyobb járulékcsökkentés jön.

Addig is, ameddig ennek tiszta szívből elkezdünk örülni, térjünk vissza az úszáshoz, íme a meglátás:
"Általában egyetértek veletek, és most is szinte mindenben, kivétel az, hogy a lakájmédia meg fogja próbálni lejáratni Katinkát. Szerintem nem teszi meg!
Katinka zseni az úszás terén, bátor és elhivatott, de szerintem maga sem tud róla, hogy már rég eszköz. Sajnos így gondolom, miközben tisztelem és becsülöm őt és a teljesítményét. Szerintem Gyárfásnak lejárt az ideje, és ez nem Katinka vagy a többi úszó, szakember véleménye miatt van, hanem a politikai háttér akaratából, ami meg a kormány. Magyarul selyemzsinórt kötöttek politikai szinten mr. Gyárfás nyakára! Hirtelen nem tudok más szakági szövetséget mondani az úszókon és a vízilabdásokon kívül, ahol ne politikus lenne az elnök. Valaki ki akarja túrni Gyárfást a helyéről – ami önmagában jogos is lenne – de az minden híresztelés ellenére nem Shane, hanem egy politikus, vagy politikusok csoportja. Ők rángatják a szálakat a háttérből, és Katinka csak az ék, ami a roppantáshoz kell. Szerintem Katinka ezt nem is érzékeli! Nem különbözik a stadion az uszodáktól. Sok mindent lehet még építeni ott, ahol most is építkeznek. Aztán meg az olimpia. Szóval nagy pénz van még az úszószövetségben. Remélem nem lesz igazam, és Katinkáék sikerrel járnak, és javulnak majd a dolgok, csak nehogy cseberből vederbe legyen a változás vége!"
És itt vagyunk ma, ehhez képest szépen alakulnak a dolgok. Ne vegyünk rá mérget, de azért jó, ha tisztában vagyunk a meg nem erősített sajtóértesülésekkel. Miszerint már készen lehet a terv a MÚSZ átszervezésére. Blikkül ez úgy fest, hogy igencsak elképzelhető: a 2017-es, budapesti rendezésű világbajnokság előtt politikai nyomásra sikerül Gyárfást elmozdítani, aki a vébé szervezésén dolgozhatna tovább, ám a szövetség éléről távoznia kellene. És ha ez így lesz, akkor vagy Czene Attila egykori olimpiai bajnok úszó és egykori (2010-2012 között) sportállamtitkár, vagy pedig Seszták Miklós miniszterúrelvtárs, aki egyébként is a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.