2016. november 11., péntek

KÖZÉP-EURÓPAI SIKERSZTORI: SEVNICÁTÓL A FEHÉR HÁZIG

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.11.11.


Van ám egy határátkelős vetülete is Donald Trump amerikai elnökválasztási sikerének, és bár őszintén szólva kicsit gondolkodtam rajta, hogy megírjam-e a mai posztot, aztán csak nem bírtam ellenállni a témának. Melania Trump története ugyanis szerintem sikersztori. (Elöljáróban annyit szeretnék még megjegyezni, hogy a posztban direkt nem akartam politikával, beszédekkel foglalkozni, inkább megpróbáltam megrajzolni az Egyesült Államok leendő First Ladyjének a portréját.)

Azért gondolkodtam a poszt megírásán, mert nem akartam túltolni az amerikai választások kapcsán a dolgokat (no és nem tudtam, mit szóltok majd hozzá :) ), de aztán némi tipródás után úgy döntöttem, nem mindennap kerül egy Magyarországgal szomszédos országból származó ember a Fehér Házba, úgyhogy jöjjön most egy poszt Melania Trumpról, az Egyesült Államok leendő First Ladyjéről.

Annál is inkább, mert (mint az a CNN összeállításából is kiderül) Melania Trump sokkal több annál, mint akinek talán a képernyőn keresztül tűnik. Az amerikai hírtelevízió munkatársai meglehetősen alapos munkát végeztek, hiszen egyebek mellett ellátogattak a szülővárosába is, elég sok emberrel beszéltek, így meglehetősen érdekes kép rajzolódott ki róla.

Beszéltek például Melania Trump általános iskolájának igazgatónőjével, aki szerint az Egyesült Államok leendő First Ladyje rendkívül okos, és Donald Trumpnak „hallgatnia kellene rá”. (Részben idetartozik, hogy hat nyelven beszél, a szlovén és a szerb mellett angolul, franciául, olaszul és németül.)...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.