2016. november 23., szerda

MEGBÜNTETTE MORVAIT AZ ELTE ÉS EZZEL TOVÁBB ASSZISZTÁL AZ ÁMOKFUTÁSÁNAK

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2016.11.23.


Rég ki kellett volna rúgni a zsidózásáról és hőzöngéséről ismert szélsőjobbos oktatót, de a legenyhébb etikai vétséget állapították meg vele szemben. Ráadásul még ingyen médiafelületet is kapott.

Morvai, aki a Jobbik EP-képviselője és egyben az ELTE büntetőjogi tanszékének oktatója, augusztusban hisztériás jelenetet rendezett a Budaházy-per ítélethirdetésén. Kis híján a rendőrökkel kellett kivezettetni. Ezek után etikai eljárás indult vele szemben az ELTE jogi karán; az egyetem meglátása szerint „az intézményhez méltatlanul viselkedett Budaházy György és társai ügyében indult per tárgyalásán”. Az etikai bizottság most egy nagyon enyhe és meglehetősen visszatetsző döntésével elmarasztalta az oktatót. Morvai örül az elmarasztalásnak – így lehetősége van a szélsőjobber nézetei terjesztésére

Aki nem emlékezne: a Budaházy nevét skandáló szélsőjobbosok megzavarták az ítélethirdetést, üvöltöztek, a bírót szidták. Morvai csak olaj volt a tűzre: miután az ügyész az ítélet súlyosbításáért fellebbezett, elénekeltette a magyar és a székely himnuszt a tömeggel, majd nem volt hajlandó elhagyni a termet arra hivatkozva, hogy uniós képviselőként mentelmi jog védi a rendőri intézkedéssel szemben. (Amiben jogilag tévedett egyébként. Ciki.)


Az ELTE etikai bizottsága első fokon elmarasztalta az oktatót, aki a legenyhébb „büntetést” kapta: nyilvánosságra hozhatják az egyetem honlapján az etikai vétség elkövetésének tényét 15 napra. A bizottság kezdeményezhette volna Morvai vezetői megbízatásának visszavonását vagy megfoszthatták volna a testületi tagságától is. Morvai ráadásul még fel is lebbezhet a döntés ellen.

Az ELTE oktatója az etikai vizsgálat indulásakor az atv.hu-nak még azt mondta: védekezését írásban közölte, mivel nem hajlandó semmiféle bizottság előtt vádlottként megjelenni, az eljárást pedig bizarrnak és nevetségesnek tartja. Mostanra „az alkalmazott szankciónak kifejezetten örül”, és „elégedettséggel tölt el az etikai határozat jogfejlesztő jellege, az indokolás több elvi élű kitétele is”.

Mint ahogy a jobbikos képviselő közleményéből kiderült, még az elmarasztalást se tudta helyesen értelmezni. Szerinte a büntetése megerősíti őt abban, hogy helyesen cselekedett. Morvai közölte, hogy meggyőződése szerint nemhogy nem sértette meg az Etikai Kódexet, hanem éppenséggel jó példával járt elől diákjai és a kollégái irányába is...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.