2016. november 15., kedd

MIT KELL TUDNI?

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
20016.11.14.


Mindent az olvasókért.
Utána néztem, ki lehet amerikai elnök, és ha már erre vettem a fáradságot, azt is megnéztem, ki lehet magyar miniszterelnök.
 
Az amerikai elnököt választani kell. Ha megválasztják, akkor elnök lesz. Egyetlen feltétele, hogy az Egyesült Államokban kellett születnie - vagyis a megkötés a legkevésbé fontos tulajdonságot emeli ki, azért ugyanis senki nem tesz semmit, hogy valahol megszülessék. A világ legnagyobb hatalmú embere eszerint bárki lehet (ja, még el kell múlnia 35 évesnek), csak az számít, hol jött a világra. Lehet bármilyen büdös bunkó (mint az most látható élőben), ha megválasztják, ő dönti el, megnyomja-e az atomtáska piros gombját. Követelmény nincs.
 
Magyar miniszterelnök meg végképp bárki lehet (amint az évek óta látható élőben). Követelmény egyáltalán nincs. Bár... Hovatovább azért az hátránynak fog számítani, ha valaki el tudta végezni az általános iskolát. A butaság, a faragatlanság, a tudatlanság, a beteges hatalomvágy, a köztörvényes bűnök elkövetésére való hajlam, a gerinctelenség, a rossz ízlés, a pökhendiség már most is szinte behozhatatlan előnynek számít (amint az évek óta látható élőben)...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése