2016. november 12., szombat

"ÖRÜLHETSZ, HOGY NEM LŐLEK LE" - ELSZABADULTAK AZ INDULATOK AZ USA-BAN TRUMP MEGVÁLASZTÁSA UTÁN

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.11.11.


„Húzz vissza oda, ahonnan jöttél”, „örülhetsz, hogy nem lőlek le” – alig néhány napja nyert Donald Trump az amerikai elnökválasztáson, hívei pedig máris mindenre és bármire feljogosítva érzik magukat.

Bár az első napokban főként a Trump győzelme ellen tiltakozóktól volt hangos a média, mára kiderült, hogy Donald támogatói sem tétlenkedtek ebben az időszakban. Tevékenységük pedig sötét jövőt vetít elénk.

Nyugtathatták magukat sokan azzal, hogy Trump nem csinálhat olyan őrült dolgokat mégsem, mint amilyeneket a kampányában ígért – ez ugyan vissza nem tartja azt a gyűlölettel eltelt, és immár önmagát legitimnek tekintő tömeget, akik rasszista és szexista elnökük fedezéke alatt felhatalmazva érzik magukat arra, hogy a kipécézett csoportokat bántalmazzák. Lehet, hogy Trump maga verbális frázisokat alkalmazott csupán, ám az biztos, hogy követőit ez nem akadályozza meg abban, hogy az utcákon garázdálkodjanak, fenyegessenek, üssenek. Alig néhány nap telt el, de az uszításnak már van érezhető hatása, a gát átszakadt...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.