2016. november 8., kedd

SIMICSKA LAPJAI NEM HARAPTAK ORBÁN KEZÉBE, AMÍG AZ ETETTE ŐKET

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.11.07.


Ezekről ne maradj le!
 
Tovább gyarapodik az Orbán család cégbirodalma (Átlátszó)

Tiborcz István új céget vett, és megint állami pénzek közelébe került (
Direkt36)
 
Egymilliárdért utókampányol a kormány (MNO)
 
Ha van 3 perced:
 
Tovább gyarapodik az Orbán család cégbirodalma
Orbán Áron, a miniszterelnök öccse főtulajdonosként alapított építőanyag-nagykereskedő céget. A vállalkozás egy olyan Hungária körúti társasházba van bejelentve, ahol egy állami pályázatokon sorozatosan nyertes földmérő cég is működik. Aminek ráadásul az a Vargha László volt a tulajdonosa, aki a legújabb Orbán-vállalkozásba is beszállt. (
Átlátszó)
 
Tiborcz István új céget vett, és megint állami pénzek közelébe kerültA miniszterelnök veje a rendre állami megbízásokat elnyerő West Hungária Bau-csoport egyik vállalkozásába, a WHB Ingatlan Kft-be vásárolta be magát kisebbségi tulajdonosként. Tiborcz másfél éve vált meg a közbeszerzéseken feltűnően sikeres cégeitől. (Direkt36)
 
Egymilliárdért utókampányol a kormányEnnyi pénzt szán Orbán Viktor kormánya az érvénytelenül zárult kvóta-népszavazás utókampányára, ami a 98% új egységet propagálja. Az erre vonatkozó szerződést már a voksolás előtt megkötötték a két nyertes céggel – ezek egyike az állami reklámtenderekről elmaradhatatlan Csetényi Csaba tulajdonában van. (MNO)
 
Simicska lapjai nem haraptak Orbán kezébe, amíg az etette őket.A Simicska lapjaiban megjelenő állami hirdetések értéke durván megugrott a 2010-es kormányváltás után. A tavaly februári G-nap után azonban elzárták az állami reklámcsapokat Simicska megmaradt lapjai felé. Furcsa módon pont ekkor kezdtek ezek a médiumok a kormányzati mutyikkal foglalkozni. (Defacto blog via 444)
 
Hungaristákkal és a putyinizmussal is flörtölnek a magyar identitáriusokEz egy  Franciaországból származó, radikális jobboldali mozgalom, amelynek a közelmúltban alakították meg a magyarországi szervezetét. Távlati céljuk egyfajta alternatív európai föderáció kialakítása lenne, de akadnak olyan tagjaik, akik szerint a Putyinhoz köthető  Eurázsia-víziótól sem állnak olyan távol. (Átlátszó)
 
A Népszabadság legendás székházában épülhet újra a Fidesz médiabirodalmaElkezdték kirúgni a Népszabadság eddig csak felfüggesztett munkatársait. Eközben lassan elkezdődik a most már Fidesz-közeli Mediaworks és a kormány szócsövének számító Magyar Idők összehangolása. Az új média erőközpontot igyekeznek a lehető legnyugodtabb körülmények között alakítgatni. (444)
 
Ha van még két perced:
 
Az illetékes országgyűlési bizottság kihelyezett ülésén néhány új részlet is kiderült a rendkívül zavaros Pharaon-ügyről. Mindesetre a MOL-nak nem okoz gondot a körözött szaúdi férfival üzletelni. (HVG, HVG, HVG)
 
A futballszurkolók is számon kérik az ‘56-os évfordulót beárnyékoló kormányzati botrányokat, amikhez nem fognak szurkolói dallal asszisztálni. (HVG)
 
Mészáros Lőrinc lehet a bicskei Batthyány-kastély új tulajdonosa a helyiek szerint. Az eddig az épületben működő gyerekotthonnak az év végéig költöznie kell. (Bors)
 
Orbán Viktornak 2010 óta változatlan a hivatalos miniszterelnöki fizetése. A Miniszterelnöki Kabinetiroda adatai alapján Rogán Antalnak sincs oka panaszra. (HVG)
 
Egy ideje nagy a csend a Várkert Bazár körül, de pánikra semmi ok, itt van az ígéretes utód: megint munkások lepik majd el a Széll Kálmán teret. (Index)
 
Kósa Lajos szerint a letelepedési kötvény jelentéktelen ügy az alaptörvény módosításához képest, ezért egyelőre nem is szavaznak róla. (444)
 
Negyedmillió forintért intéztek egyszerűsített honosítást a lebukott csalók. Az ügy elsőrendű vádlottja Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál dolgozott ügyintézőként. (HVG)
 
Felkerülhet az alakulóban lévő nemzetközi offshore-feketelistára Dubaj, mert nem tesznek eleget az adócsalók és pénzmosók ellen. (444)
 
Nem emelnek vádat Hillary Clinton ellen – ezt javasolja az FBI, miután lezárták (az újranyitás időzítése miatt hatalmas belpolitikai vihart kavaró) vizsgálatukat. (444)
 
Épüljön-e fele részben közpénzből új, egymilliárd dolláros (kb. 277 milliárd forintos) stadion a helyi baseball csapatnak? Erről is szavaznak Texas Arlington nevű városában. (Guardian)
 
Nem csak a kellően gátlástalanokat és ügyesen könyöklőket, hanem a nyelvet is gazdagítja a mindent elborító korrupció Mexikóban. (Guardian)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.