2016. december 28., szerda

A NARANCSKOMMANDÓ NEM VICCEL, LESZÁMOLÁS VESZPRÉMBEN

MENTÁLIS DEFICIT BLOG
Szerző: Hakapesz Miki
2016.12.28.


A narancskommandó tíz fős küldöttsége elindult Veszprémbe, hogy rendet tegyen. Közben megálltak Fehérváron, és kirúgtak szinte mindenkit, aki az útjukba került, elsőre öt embert.Ennyire fáj a nagy embereknek, hogy a hazugságpropaganda megbicsaklott, valaki négy apró igazságmorzsát helyezett el a kamutengerben.

A Fejér megyei Hírlapban megjelent Viktor-interjúba valóban szabályellenesen belenyúltak Veszprémben, ilyen nem lehet csinálni egy komoly lapnál. Mégis nehéz ezt hamisításnak nevezni, mert a tettes végül is kicsit közelebb hozta a mondandót a valóságoshoz, egy hangyányit őszintébbé tette az interjút. Azért annyira nevetséges, ami történt, mert viktormédiában kizárólag az van, amit a főnökök leírnak, minden hazugságnak, hülyítésnek, agylágyításnak pontosan úgy kell megjelennie, ahogy azt páran eldöntik. Ennek intett be most valaki frappánsan.

Jelentéktelen trollkodásnak is láthatjuk az ügyet, aki nem narancsos szemellenzős egybites, jót mulatott az interjúba csempészett igazságokon. De a hatalom reakciója az, ami miatt sokáig emlékezni kell az esetre. Nem érték be annyival, hogy a szokott agyonhallgatással házon belül elsikálják az ügyet. De az se volt elég, hogy a valódi felelőst megkeressék. Az már biztos, hogy hullanak a fejek, olyanoké is, akiknek köze nincs az egészhez. Úgy tűnik, hogy teljesen ártatlanokat rúgtak ki Fehérváron, olyanokat, akiknek kifejezetten tilos volt belenyúlniuk a központilag küldött cikkekbe.

Ahogy Pelikán elvtárs is hamar megtanulta, a lényeg a statuálás. Nyilván egyetlen cégnél sem maradhat egy ilyen eset következmény nélkül, de itt már jól látszik, hogy a megfélemlítés a cél: nehogy eszébe jusson bárkinek a jövőben hasonló. Elcsépelt, de ez színtiszta ötvenes évek. A Vezér csak a berendelt benyalóknak nyilatkozik, a propaganda minden elemében hamis, aki meg pofát nyit, annak reszeltek...


1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.