2016. december 28., szerda

LONDON POLGÁRMESTERE HARCOT HIRDETETT A HAJLÉKTALANSÁG ELLEN

444.HU
Szerző: Horváth Bence
2016.12.28.



A londoni polgárok számára a lakhatási válság a legnagyobb akadálya a jólét és a méltányosság elérésének, és a növekedésnek – ezzel a megállapítással indít a londoni polgármester, Sadiq Khan cikke, ami a Guardian véleményrovatában jelent meg karácsony után pár nappal.

Khant idén májusban választották meg London polgármesterének, a város első muszlim vezetője lett. Megválasztása óta eltelt hónapokban sorra jelentette be a nagyszabású programokat, kezdve a levegő megtisztításától egészen az éjszakai élet felvirágoztatásáig. Most azonban egy még nagyobb fába vágta a fejszéjét a városvezetés: a hajléktalanság visszaszorítását ígérik.

Cikkében a polgármester arról ír, hogy az elmúlt években folyamatosan emelkedett a hajléktalanok és az átmeneti szállásokon élők száma, egy friss statisztika alapján pedig 85 ezer olyan gyerek van a városban, akik nem tölthetik saját otthonban ezt a karácsonyi időszakot.

Khan szerint ezek az emelkedő számok a világ egyik leggazdagabb városában egyben növekvő szégyen forrásai is, és londoni polgárokként, egy város közösségeként morális felelősségük, hogy kezdjenek ezzel valamit.

A polgármester ír arról is, hogy nincsenek egyszerű megoldások, mivel rengeteg oka lehet, amiért valaki az utcára kerülhetett: mentális problémák, adósságok, válások, hiba az ellátórendszerben, kábítószerproblémák is vezethetnek ide. Khan szerint ezért is a hajléktalanság problémájának a legjobb kezelése, ha megelőzik, hogy az emberek utcára kerüljenek, ezért megválasztása után külön akciócsoportot hozott létre, ami ezzel a témával foglalkozik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.