2016. december 12., hétfő

A TÉVÉ ELŐTT ÜLTEK SÖRREL A KÉZBEN ÉS KÉT BÖFÖGÉS KÖZÖTT ÚGY HALLOTTÁK, HOGY A PEDAGÓGUSOK BÉREMELÉST KÖVETELNEK?

KETTŐS MÉRCE - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.12.12.


...Szerintem ostoba az az ember, aki úgy akarja megoldani a problémákat, hogy hátat fordít és befogja a szemét. Az oktatás bajban van, de a baj nem az, hogy ezt valaki mérni is tudja és leírja, hanem ott, hogy így teljesítenek a gyerekek. Márpedig az biztos, hogy nem a fiatalok butultak el. És azt sem hiszem, hogy a pedagógusok hülyültek meg hirtelen. Amelyik ország diákjai jól teljesítenek, ott nagyon komoly összegeket fordít az állam az oktatásra és – figyelem, kedves honlapszerkesztő a Magyar Szülők Országos Egyesületénél – a digitális oktatásra. A magyar fiatalok éppen ezeken a területeken véreztek el. És én elhiszem, hogy az évszámok bemagolása rettentően fontos dolog, de az informatikai képzés és a technológiai fejlődés folyamatos követése szintén az. Sőt!

Meg kell újulnia a pedagógus társadalomnak is, mert bizony vannak pályaalkalmatlanok. De ez csak az oktatási rendszer átalakításával párhuzamosan lehetséges. Ameddig valamelyik kormánytag valamelyik rokonának tankönyvét kell megvásárolniauk a szülőknek, mert az a NER-kompatibilis, miközben a könyv hibás, idejétmúlt és úgy rossz, ahogy van, addig nincs miről beszélni. Üzenem a drága MSZOE-nek, hogy a pedagógusok például ezért tüntettek. És minden iskolába, de minden háztartásba is be kell vezetni az internetet, biztosítani a szükséges eszközöket annak használatához. Ameddig sok család álmodni sem mer számítógépről, nem képes fizetni az internet-előfizetést, vagy egyenesen áram sincs, mert nem tudják fizetni a rezsit, addig rohadtul nehéz lesz kimászni ebből.

Az ilyen szülői egyesületnek nevezett gittegylettel pedig soha nem is fog sikerülni. Biztosan vannak értelmes szülők is az egyesületben, de ez az elnökön nem annyira látszik. Márpedig. Kit választ elnökének egy egyesületi tagság? Nyilván a legokosabbat. És aki aktívan benne van az adott területben, mondjuk olyan szülő, akinek iskolás gyermekei vannak.

Nincs több kérdésem.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.