2016. december 23., péntek

BERLINI MERÉNYLET: A FELTÉTELEZETT ELKÖVETŐT LELŐTTÉK MILÁNÓBAN

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2016.12.23.



A Mondafrique nevű, francia nyelvű, Afrikával foglalkozó hírportál szerint a marokkói titkosszolgálat kétszer is figyelmeztette a német titkosszolgálatokat, hogy Anis Amri valószínűleg merényletet fog végrehajtani.

Ráadásul hónapokkal ezelőtt: szeptember 19-én és október 11-én is. A Mondafrique értesüléseit a Tagesspiegel és az Index is leközölte. A férfit azzal gyanúsította a német rendőrség, hogy ő hajtott be a berlini karácsonyi vásárra egy elrabolt kamionnal, megölve 12 embert és megsebesítve további 48-at. A merényletet az ISIS magára vállalta.

A marokkói titkosszolgálat már korábban azonosította a lehetséges elkövetőt, mint az Iszlám Állam hívét és megtudták azt is, hogy Németországban tartózkodik. A tuniszi férfit egyébként az olasz hatóságok korábban már letartóztatták egyszer.
A híradások szerint az elkövetőt egy közúti ellenőrzésen, tűzpárbaj közben lelőtték. Egy olasz rendőr a vállán sebesült meg.

A közúti ellenőrzést látva a terrorista azonnal pisztolyt rántott és lövöldözni kezdett, "Allah akbar"-kiáltással. A rendőrség az ujjlenyomatai alapján már azonosította...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.