2016. december 6., kedd

LEHET BÁRMELYIK FÉRFI, VAGY BÁRMELYIK NŐKÖZÜLÜNK, AKI HIRTELEN VALAMIÉRT KIEMELKEDIK A TÖMEGBŐL ÉS ÉLÉRE ÁLL VALAMINEK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.12.06.


A kormánypropaganda gépezete és a kormánypárti sajtó egyre intenzívebben foglalkozik Sándor Máriával. Első ránézésre azt gondoltam, biztosan csak nem találtak más célpontot, akit lejárathatnának és unatkoznak. Második nekifutásra kiderült, hogy Sándor Mária elképzelhetőnek tartja a komolyabb politikai szerepvállalást és azt nyilatkozta a Magyar Időknek:
"A választási kampányban a saját utunkat szeretnénk járni. Nagyon sok szakterület képviselői csatlakoztak hozzánk, erre szeretnénk koncentrálni, és a civilek összefogásával akarunk foglalkozni."
Normális helyen ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Politizáljanak, fogják össze a szakmákat és a civileket. Erről szól a politika, ami – szemben az általános vélekedéssel – közügy. Mindenki ügye és mindenki dolga. Nem a túlfizetett politikusok magánügye, nem az aktuális kormányok magánvállalkozása, hanem minden egyes állampolgár joga. Aki úgy érzi, annak kötelessége is.

Nem lennénk Magyarország, ha nálunk ez nem szolgáltatna elég indokot a kormánypropagandának arra, hogy megpróbálják lerántani, besározni – nem politikailag, hanem emberileg – azokat, akik élni kívánnak alkotmányos jogukkal.

Széles Gábor lapja (már, ha még el nem adta Mészáros Lölönek), a Magyar Hírlap szerzője, Jobbágyi Zsófia neki is futott a feladatnak. Összehozott egy kissé zűrzavaros cikket egy nőről, aki elég lusta ahhoz, hogy munka helyett tüntetgessen, aki elég ostoba ahhoz, hogy ne ismerje fel, mennyit javult az egészségügyben dolgozók helyzete a kórházak konszolidációjától kezdve a béremelésekig, elég aljas, hogy a béremelést saját eredményének tekintse, miközben azt Cser Ágnes harcolta ki véres verítékkel, és elég tudatlan ahhoz, hogy ne legyen számára természetes, hogy a kormány szabja meg, mit tanítsanak és tanuljanak az iskolákban.

Nem is az az érdekes, amit Jobbágyi Zsófia összelapátolt az írásában, hiszen nem mindenki tud írni, akinek papírja van erről és az meglehetősen megszokott dolog, hogy arról ír mindenki, amiről van mondandója, vagy amiért megfizetik. Sokkal érdekesebb az a kezdődő izgalom, aminek révén akár Sándor Mária, akár bárki más, aki kritikus a kormánnyal szemben és képes megmozdítani valamekkora tömeget, azonnal célkeresztbe kerül. Mert az ellenség, le akarja váltani a kormányt, meg akarja buktatni az Orbán nevűt. Véletlenül sem javítani akar az ország helyzetén, máshogyan lát dolgokat, más véleményt próbál meg kommunikálni, hanem egyszerű, lemészárolni való ellenség.

Az ilyen cikk nyilván nem Sándor Máriának, nem is egészen Sándor Máriáról szól, hanem Orbán Viktor rajongótáborának, a stabil szavazóbázisnak. Ami olyan, amilyen. Ilyen:

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.