2016. december 31., szombat

SAJÁT LAKÁSUKBAN FAGYNAK MEG TÖBB SZÁZAN


GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gépnarancs
2016.12.31.



Egyedül élő idős embereknek segítenek a Jótékonysági Sütigyár akcióval. Arra bátorítanak mindenkit, hogy kopogtassanak be az idős szomszédokhoz, és kérdezzék meg, kell-e segíteni.

Az időseket támogató akciót négy évvel ezelőtt kezdték el és több nagy céget is sikerült bevonniuk. A mozgalom lényege az, hogy különböző forgalmas helyeken, buszmegállókban, balatoni rendezvényeken süteményeket árulnak és az összegyűlt pénzt az idős emberekre fordítják, például tűzifát vesznek nekik. Idén eddig 15 ezer receptet is szétosztottak. A téli vásárokban, hideg buszmegállókban, luxuscsokiboltok előtt, autószalonokban, arra buzdították az embereket, hogy készítsék el a karitatív süteményt és kezdjenek saját jótékonysági akcióba.

A Rama-Jótékonysági Sütigyár minden rendezvényére visz az édességek mellé néhány baltát és fát is. Bárki kipróbálhatja, milyen fát vágni, így jobban beleélhetik magukat az idős, vidéki emberek helyzetébe, akiknek komoly fáradtságot jelent, hogy a házukban meleget csináljanak. A favágás után sokkal szívesebben adakoznak az emberek – nyilatkozta Éskovács Péter, az akció sajtófőnöke.

Azt szeretnék, ha mindenki jobban figyelne az idős, beteg emberekre. Különösen vidéken sok az olyan magányos nyugdíjas, akik veszélybe kerülhetnek, ha jön a nagyobb fagy. Statisztikák szerint évente mintegy háromszázan fagynak meg, többnyire saját lakásukban. A szervezők most arra kérnek mindenkit, nézzen körül a szomszédban, kopogjon be, érdeklődjön, ha kell, akkor segítsen, akár tűzifát is vágni a rászoruló idősebbeknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.