2017. január 27., péntek

48 ÓRA ALATT ÚJABB KÉT LAPOT TAROLT LE A FIDESZES MÉDIAÚTHENGER

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.01.26.


A Fidesz médiát bekebelező gépezete a Népszabadság-ügy után sem áll le. Az elmúlt napokban kiderült, hogy MSZP-Fidesz-alku született a Népszaváról, miszerint az adófizetők pénzét állami hirdetéseken keresztül csorgatják a lapba, cserébe azért, hogy a kormánypártok számára ne legyen túl kényelmetlen az újság.

Majd ma a korrupciós ügyeiről elhíresült volt fideszes államtitkár, L. Simon László és a Habony Árpáddal közös céget tulajdonló Lánczi Tamás kerültek a Schmidt Mária által két hónapja megvásárolt Figyelő élére. L. Simon már bátran nyilatkozta, hogy nem akarnak független lapot.

És még egy médiahír a hétről: kedden úgy döntött a Médiatanács, hogy megfúrja az RTL-csoport bevásárlását a Central Médiacsoport online portfóliójába, arra hivatkozva, hogy túl nagy piaci koncentráció jönne létre. Ezt a döntést öt hónapig húzták, míg nyáron két hét alatt bólintottak rá a Mészáros Lőrinc zsebébe kerülő Mediaworks üzletére, a Pannon Lapok (PLT) megvásárlására.

Az RTL mindössze 30 százalék tulajdont vásárolt volna a Centrálban, ez szúrta a Médiatanács szemét. Az egyáltalán nem zavarta őket, hogy a Mediaworks-PLT-fúzióval a megyei napilapok piacának 60 százaléka kerül egy kézbe. Miféle koncentráció?

Ideje lenne felébredni és mindenki mást is felkelteni a szunyókálásból. Nézzük végig mit szereztek meg vagy zártak be 2014 óta a médiában: Class FM, Origo, Metropol, Napi Gazdaság, Népszabadság, TV2, a megyei lapok és portálok, aztán most a Népszava és a Figyelő. Ott van még a korábban balos, de az utóbbi időben egyre furcsább dolgokat produkáló ATV. Na meg a semmiből, vagyis dehogy semmiből, hanem közpénzből felhúzott fideszes médiabirodalom a Magyar Időktől a 888-on át a Lokálig.

Ki kell végre mondanunk: a Fidesz minden tőle független médiaterméket, fel akar falni, át akar állítani, tönkre akar tenni. A nagyobb kormánypárt a 2018-as választásokig egyeduralomra törekszik a magyar sajtóban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.