2017. január 19., csütörtök

DAVAJ CSASZI!

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Vasvári G. Pál
2017.01.18.



Így jártunk. Már megint így. Mert a Moszkva Kálmán tér nem lesz a liberálbolsevista, anarchoszindikalista, migráncssímogató, terrorista civilek harci terepe! Megvédi tőlük a hatalom Budapestet! A Centrális Erőtér az ilyeneket kiveti magából. De előbb azért, biztos, ami biztos, elveszi az órájukat. Csak, hogy tudják, hány óra... Vagy, hogy ne tudják... Davaj csaszi!
Az idő dimenziója a térben: a hajdani Széll Kálmán, majd Moszkva, majd újfent Széll Kálmán – ma a köznép nyelvén már csak Moszkva Kálmán – téri óra.

Az a kultikus. Ami alatt generációk szerelmesei adtak egymásnak találkát, épp úgy, mint valaha a Blahán, a Nemzetinél, ott ahol a hatos megállt. Ez az óra is „nemzeti” volt a maga nemében. És hatos is megállt mellette – lévén ott a végállomása. Ma is megállna mellette, ha az az óra még ott lenne…

Történt pediglen, hogy a múlt eltüntetésének demonstratív lépéseként kikapták a sokaknak egy életre emlékezetes régi órát a helyéből a tér milliárdokba kerülő „felújítása” – inkább kősivataggá alakítása – jegyében. Nem olvasztották be. Kellhet az még. Egyszer majd nagyon sokat fog érni valakinek… Jól mutathat egy palota kertjében. Addig is: időszakilag kiállították a Kiscelli Múzeumban, ahol szolid belépti díj fejében még ideig-óráig bárki megtekintheti.

A hűlt helyén felállítottak egy, a hatalomnak igen kedves fallikus szimbólumot, a tetején beépített digitális órával. A szögletes pózna nyár derekán különös látványt nyújtott az árnyatlan hammada kiszáradt fái, injekcióstűhöz hasonlatos lámpavasai és bronzverebekkel tarkított, térdig érő, úgynevezett zöldfelületei között...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.