2017. január 19., csütörtök

MI A HELYZET EZZEL A PAKTUMMAL ÉS MIT GONDOLJON MOST A KEMÉNYEN HÜLYÉRE VETT, VAKULÁSIG USZÍTOTT FIDESZES KISEMBER?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.01.18.



Még mielőtt elkezdődik a MSZP – mától hivatalosan is – miniszterelnök-jelöltjének Botka Lászlónak a lakájmédia általi földbe döngölése, és Gyurcsányvonáról leszállva Szeged polgármesterét kezdik el lemészárolni karakterileg, van itt egy vicces kis szeánsz tegnapról. Nem vicces, de legalább undorító. Az Origótól a Magyar Időkig, a 80 milliárdos közpénztelevíziótól Vajna András nem hivatalos közpénztelevíziójáig nyúló barnanyelvű skálán nem sűrűn foglalkoztak vele.

Mivel oly jó vagyok, hogy nem szeretném, ha Orbán nevű Viktor hívei és a Fidesz kvótampánnyal és Brüsszel gyalázásával, valamint a liberális világrend összeomlásával etetett nemzeti érzelmű követői lemaradnának a legfontosabb összefüggésekről, elmesélem. Röviden: Orbán és a Fidesz nem dicsekedett el vele, de tegnap az Európai Néppárt tagjaként, a magyar kormánypárt lepaktált a gonosz európai liberálisokkal.

A Fidesz hivatalos kommunikációjának alappillérévé avanzsált liberális szitokszó, amellyel az utóbbi években talán a legkövetkezetesebben uszították a híveiket ( a liberális kábé a leprás, büdös, fertőző, beteg megfelelője a kormánypárti szótárban), szerintem szükségessé tette volna, hogy a tegnapi nap után kiálljanak a hölgyek-urak és valamit mondjanak. Hogy átvertünk, idióták, szarunk a fejetekre, otthon egyet fröcsögünk, Brüsszelben-Strasbourgban mást csinálunk, de ti annyira hülyék vagytok, hogy fel sem fogjátok! Vagy azt, hogy kényszerből cselekedtünk, de tiltakoztunk, ahogy a seggünkön kifért, hányingerrel küzdve csapkodtuk az asztalt, mert a következetesség, a gerincesség mindenek felett.

Miről is van szó? Martin Schultz, a Fidesz legendásan jó barátja, az EP szociáldemokrata elnöke már korábban bejelentette, hogy januárban lejáró megbízatása után távozik a testületből. Eljött a január, lejárt a megbízatás, a tegnapi tisztújítás pedig a következő eredményt hozta: a szavazás negyedik fordulójában a néppárti Antonio Tajanit (Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő bizalmasát) választották Schultz helyére. Rögtön miután reggel a liberális frakció jelöltje, Guy Verhofstadt visszavonta a jelöltségét. Tekintve, hogy pártcsoportja szövetségre lépett az Európai Néppárttal.

Az, hogy nem lehet még véletlenül se valamilyen háttéralku nélkül EP-elnököt választani, az sokat elmond a totális válságban fetrengő európai intézményekről, ezt kár lenne tagadni. Ennek a válságnak az egyik fokmérője az, hogy az Európai Uniót a legmagasabb hőfokon gyalázó Fidesz az Európai Néppárt tagjaként asszisztált ennek az alkunak a megkötéséhez, miután tűzzel-vassal üldözik, köpködik a liberális szemléletű ellenfeleiket/polgáraikat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.