2017. január 19., csütörtök

EBBEN AZ ORSZÁGBAN NEMCSAK A KORMÁNYT, HANEM AZ ELLENZÉKET IS LE KELL VÁLTANI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.01.19.


Momentum, az új mozgalom. Nagyon szimpatikus fiatalok, akik végre nem fordulnak el a közügyektől, hanem beleállnak a politikába és bele akarnak szólni mindabba, ami az ő ügyük is. Mindannyiunk ügye és mindannyiunk dolga. Nem félnek a támadásoktól, vállalják a fideszes lejáratást is. Ebben nem is fognak csalódni. Erősek és ki fogják bírni.

A Fidesz hirdeti az őszinte beszédet, a Momentum tagjai pedig – nekem legalábbis úgy tűnik – művelik azt. Nem akarnak diplomatikusan tiszteletköröket tenni, nem igyekeznek úgy fogalmazni, hogy azt harmincféleképpen lehessen érteni. Vállalják – miért is ne tennék? ez a normális -, hogy minden oldalról csatlakoznak hozzájuk, és vállalják a különböző politikai elitekhez fűződő rokoni szálakat és miért is ne vállalnák?

Éppen ezért éreztem fontosnak megírni ezt a cikket, mert célszerű mindent kipakolni az asztalra. Még az elején, amikor nem kell magyarázkodni, mert az érdeklődőkhöz eljutnak az információk, nagyjából kiegyensúlyozottan. Később, amikor kialakul egy támogatói és egy ellenzői tábor – ki fog alakulni, mert ilyenek vagyunk – mindenki szelektálni fog.

Nem titok ez, megtalálható a világhálón és nem is baj, de olyasmi, amit elő fognak kapni adott alkalommal. Akkor, amikor már nem biztos, hogy egyértelműen el tudja dönteni az ember, hogy végső soron a kormánypárt hozta-e létre az egyesületet azért, hogy arcvesztés nélkül kitolathasson bizonyos ügyekből – például az olimpiából – és azt sem fogjuk tudni átlátni, hogy a Fidesz támadja ezzel (és még ezer más ürüggyel) a Momentumot, mert veszélyesnek érzik a hatalmukra nézve, az ellenzéki pártok támadják, mert úgy gondolják, hogy a Fidesz szekerét tolja a mozgalom, vagy a Fidesz-manipulálta ellenzék támadja, mert a kormánypártnak ez áll érdekében.

Mondom, mire gondolok. A Momentum vezetője – Győr-Fekete András 4 hónapig gyakornoskodott a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodánál 2013-ban. Azt nagyon pontosan lehet tudni, hogy egy neves ügyvédi irodáról van szó és azt is lehet tudni, hogy a Fideszhez kötődő irodáról van szó.

Orosz Anna, a Momentum másik arca, az MNB-nél dolgozott három hónapig. Az sem okoz senkiben megdöbbenést, hogy az MNB hová kötődik. Alapvetően és normáliséknál nem, de nálunk igen.

Szerintem is na és, és minden normális helyen na és.

Lehet, hogy találnék még hasonló érdekességet a Momentum nevesített tagjainak adatlapján, de őszintén szólva nem kerestem, mert nem érdekel. Másokat viszont érdekelni fog és ha jól mértem fel a kormánypárt propagandagépezetének működését, akkor ők aztán elő fognak ásni minden ilyen apróságot, majd jókora mesét kanyarítanak köré. Ha esetleg semmit nem találnak, akkor pedig maguk költenek valami szépet. A Pesti Srácokon éppen most jelent meg egy leleplező cikk a mozgalomról, természetesen egy nevét vállalni nem akaró volt szimpatizánsra hivatkozva, aki hirtelen kilépett, mert … és vádak hosszú sora...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.