2017. január 27., péntek

JÓGÁBA OLTOTT ROMANTIKA, FÜGGÖNYKÉNT SZÉTHORDOTT ORSZÁG

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.01.27.


...Matolcsy Rómeó 2013 márciusa óta ámokfut a jegybank élén, azóta összesen 36 külföldi úton vett részt, ezek az utak összesen 75 millió forintba kerültek a magyar adófizetőknek – számolt be csütörtök esti híradójában az RTL Klub. Nem irigy, nem balliberális polgárok különös figyelmébe: Matolcsy négy év alatt legtöbbször a szeretőjét Vajda Zitát választotta útitársául. Kilencszer keltek útra kettesben, közös utazásaikért 10 millió forintot fizetett ki a magyar állam. Amely államot a magyar adófizető tartja el.

Szerencsére – aligha lehet véletlen – a jegybank sajtóosztályának ugyanolyan vastag a bőr a pofáján, mint Gyurcinak. Azt írták: Vajda Zita nemzetközi pénzügyi titkári pozíciója miatt utazott a legtöbbször a jegybankelnökkel, ugyanis az ő feladata volt a kétoldalú találkozók helyszíni előkészítése és a szervezési feladatok ellátása. Eddig a hír, innen a harsány indulatok.

Tény, hogy genetikai eleve elrendelések okán nem tudom elképzelni, milyen lehet Matolcsynak és/vagy Matolcsy szeretőjének lenni. Én ebben a páratlan összetartozásban nem látok semmi olyat, amivel kapcsolatban rokonszenvet érezhetnék. És – amint arra már sokszor utaltunk – nem a 30 év korkülönbség zavar, nem Matolcsy Blöff Gyuri és Vajda Zita számomra megmagyarázhatatlan ízlésvilágától háborodik fel a gyomrom, még a kapcsolat létrejöttével sincs bajom. Végképp leszarom, hogy ki mikor esik szerelembe kivel.

Hanem. Újra meg kell állapítanom, hogy az Áldott, békés karácsonyt és adventet szeretnék kívánni mindenkinek kezdetű monológ szerzőjének és előadójának lenni a NER mindenkori görénységének egyik legszégyenteljesebb manifesztációja. Ennek az embernek a puszta létezése és minden egyes megmozdulása önmagában is megmagyarázza, hogy minden ízében rohad ez az ország. Ahol a devizahitelesek nyomorán nyerészkedő, a közvagyon fölött magánvagyonként diszponáló, népes famíliáját a közösből zabáltató, kastélyokat-műkincseket felfoghatatlan indokokra hivatkozva harácsoló, a saját magáról írt könyvet is a hülyemagyarok pénzéből finanszírozó, az adófizetők keservéből fegyverkező, százmilliós prémiumokat osztogató Matolcsygyuri közel négy év után is a székében maradhat, ott velejéig rohad nemcsak a politikai elit, de elsősorban a politikai elitet vállára emelő, igénytelen polgári erkölcsiség is.

Amikor ezres nagyságrendű milliárdoknak lába kél, azért nem érdekli a népet, mert nem is érti, hogy mennyi irdatlan mennyiségű pénzről van szó, amikor 10 milliók röpködnek a feje fölött, azt annyira szánalmas tételnek találja, hogy azért nem éri el az ingerküszöbét. Ha csilliárdos kastélyokról van szó, azért szarja le, ha tízmilliós függönyről akkor meg azért. Márpedig ahol bizonyíthatóan több millió ember döglik bele a nyomorúságba, ott igen nagyvonalú gesztus Matolcsygyurik nászutait fizetni. Önként és dalolva. Matolcsy országrontó, nyilvánosság elől bujkáló, a felelősség elől menekülő, a nyilvánosságot karácsonyi bejglikkel megalázó arroganciájának csúcsa igenis ez a nőügy.

A konzervatív, nemzeti polgári kormány ideáltipikus megtestesítője. Aki akkora nagy kib*szott gavallér, hogy Párizsba, Londonba hurcolja magával a beosztottját, aki főállásban a szeretője. A lankadó férfiasságát naponta megcáfolni hivatott jóga-guru, akivel hivatalos útjai során hancúrozik, a hancúr árát pedig az alattvalókkal dobatja össze. Miután kikönyörögte és megszavaztatta magának az 5 milliós fizetést, miután az alkalmazottját-szeretőjét is legalább három fizető állásba besomta, van annyira szarrágó, hogy állami pénzen henteregjen utazgasson is vele. Ezért is érdemes volt rendszert váltani, hogy a tekintetes jegybankelnök a világ nagyvárosaiban szexturistáskodjon kedvére. Hát van olyan törvény, ami szerint tilos szeretőket közpénzen utaztatni? Na, ugye...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.