2017. január 11., szerda

MÁMEGIN' AZ A ROHADT STANICLI

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2017.01.11.


Pelikán József haszontalan gyermekei, miközben Virág elvtárs baráti ozsonnán vett részt a famíliánál, természetszerűleg nem bírtak magukkal, és eldurrantottak egy zacskót, amiből kifogyott a hamubasült. Ez a világ rendje, ellene nincs mit tenni, ha a gyerek zacskót lát, akkor durrant. Esetünkben azonban Virág elvtárs nyalka kísérői azonmód lőtték szét az egész konyhát, mivel terrortámadást tételeztek. Ebből látszik, hogy nincs új a nap alatt.

Pelikán József „Stanicli, mámegin’ az a rohadt stanicli!” felhördüléssel képelte föl a kölkeket, és a rend helyreállott. Virág elvtárs tovább nyammogta a héjában sült krumplit, és örömmel konstatálta, hogy milyen leleményes ez a mi népünk. Ettől az ÁVH-s fiúk is lenyugodtak, és zsebre rakták a 762-eseket.

Decens korunkban Juhász Péter ilyen értetlen gyermek, akiben az pavlovizálódott, ha Orbánt lát, akkor fütyöl. Most is sípolni hívja a népeket február másodikára, az indokot ehhöz ezúttal Putyin atyuska magyarországi látogatása adja.

Hogy miközben a medve fölméri az ő tartományát fakó lován, akkor szóljanak azok a rohadt sípok, akárha október 23-án. Mindez nagyon szép idea, ámde teljességgel értelmetlen. Böjtelő havának második napján abszolválják a szemlét minálunk, és nem jóindulatú ÁVH-sok, hanem az FSZB (lánykori nevén KGB) véres szájú hóhérai figyelik majd élénken a folyamatokat, kiegészülve a TEK nagyon tehetséges munkatársaival.

A lehegesztett csatornafedelek mellett a fél város lesz lezárva hermetikusan, hogy még a kósza legyet is megmotozzák, ha arra akadna dolga, így amikor Juhász fütyöl, olyan lesz, mint a vak utcazenész, akinek fogalma sincsen arról, kinek tépi a húrokat.

Ebben a konstellációban mondjuk saját magának, illetve egynéhány harcos kedvű nyugdíjasnak, akiknél biztosan lesz kéznél egy kósza esernyő, hogy újra lejátsszák az október 23-i csatát, ami jó mozi, csak teljesen fölösleges. Mondhatni kontraproduktív, mert csak arra jó, hogy a fellépők megkapják a warholi tizenöt perc hírnevet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.